Interesuje mnie zagazowanie auta ?

30 Sie 2015, 20:49

Interesuje mnie zagazowanie auta Forda Focusa 2009 r 103 km 1.6 silnik jakie instalacje są odpowiednie i co polecacie ?
Ruszkowski
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 2005
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

31 Sie 2015, 21:28

Przerabiana instalacja chyba już parę razy , polecałbym prostą instalacje Lovato Smart , mało skomplikowane i prosta do takiego auta . Odnośnie Warsztatu najlepiej renomowane i polecane przez producenta .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

02 Wrz 2015, 19:59

Silnik nie jest zbyt skomplikowany, a jednostki 1.6 dobrze znoszą gaz, wiec możesz śmiało zakładać. Żebyś miał wybór dobrą instalacją jest również np BRC Sequent 32. Przy dobrym montażu i poprawnej regulacji będzie służyła bardzo długo, W swoim aucie mam taką i sprawuje się nieźle. Co do zakładu to jak pisał kolega wyżej tylko takie polecane przez producenta.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

10 Wrz 2015, 11:18

Dokładnie te silnik dobrze znoszą gaz więc możesz śmiało zakładać , osobiście poleciłbym Ci wybrać się do serwisu
[reklama] a tam spokojnie coś doradzą . Poproś o instalację na sterowniku [reklama].
tami
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1931
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Warszawa
Silnik: 2,5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...
    Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...