Instalacja Gazowa do Volkswagen Bory ?

11 Cze 2015, 14:18

Witam drodzy forumowicze nie jestem specjalistko wyborze instalacji gazowych jak i w samochodach , chciałbym założyć instalacje do mojego auta , mianowicie Volkswagen Bora 1.6 2009 r jakie warsztaty polecalibyście w Okolicach Warszawy i jaką instalacje jakaś marka ?
Karolina12
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volkswagen Bora
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

12 Cze 2015, 11:55

Witaj Karolino , przede wszystkim najważniejszy jest zakład montujący polecałbym jakiś renomowany zakład , jeśli chodzi o twoje auto bardzo dobrym rozwiązaniem jest firma Landi Renzo włoska firma od lat specjalizująca się w instalacjach gazowych , jeżeli jesteś z Warszawy najlepiej udać się do ich centrum znajduje się na ulicy Łopuszańskiej 12 A w Warszawie i bez problemu wszystko założą. Pozdrawiam .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

10 Lip 2015, 13:28

Możesz spróbować w energy gaz. Tutaj na forum kilka osób miało z nimi styczność, napisz do nich wtedy dowiesz się więcej.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

08 Wrz 2015, 19:13

Witam.podepnę się pod temat i spytam o vw bore 2.0 115km z 1999r i o jak najlepsza instalacje lpg.jakie polecacie i czy ktos poleca jakiś warsztat w okolicy Gniezna ew.Poznania
P.s ile by kosztowało całe przedsięwzięcie?
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

10 Wrz 2015, 18:57

Jeżeli zależy Ci na dobrej instalacji to jedną z lepszych na rynku jest BRC pod Twój silnik powinnna pasować wersja np Sequent 32 (jak na razie najlpsze podzespoły na rynku, w całości od jednego producenta). Jeśli chodzi o cenę to całość powinna się zamknąć tak do 3 tys. Ja za swoją płaciłem niewiele mniej ale nie mam na co narzekać. NIe ma żadnych spadków mocy, spalanie jest do 20% więcej niż na Pb więc ok. Jeśli chodzi o zakład montażowy to skorzystaj ze strony http://www.lpg-brc.pl/index3.html tu masz polecanych fachowców, i nie daj się namówić na super promocje. Dobry gazownik ceni swoją pracę bo wie że bedzie miał na nią popyt zawsze, a dobry montaż jest podstawą dobrej jazdy.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...