IRD Freelander -kupię z pewnego żródła

09 Sie 2011, 13:24

Po roku jazdy z szumiacym reduktorem w koncu "umarł" . Zdjecie wału pozwala jezdzic samochodem ale zbliza sie zima i jazda z napedem 4x4 daje duzy komfort . Szukam pewnego żródla gdzie mogłbym kupic uzywany reduktor najlepiej z samochodów po 2003 roku . Moze ktos moze polecić jakis zaklad , najlepiej taki ktory mogłby go od razu zamontowac .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

20 Sie 2011, 12:11

co ci właściwie padło bo nie IRD bo byś w cale nie jeździł
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

06 Wrz 2011, 14:35

Zaczeło sie w czasie cofania przy skreconych kołach , cos zaczeło "strzelac" napedzie i strasznie hałasować . Pozniej nawet w czasie jazdy do przodu był spory hałas . Udało mi sie jednak dojechac do mechanika , zdjąłem wal i wszystko ucichło . Wczesniej olej w reduktorz przy wymianie był siwy od opiłków metalu . Wydaje mi sie ze poszło jakies łożysko . Albo poleciały zeby w przekładni . Zbliza sie zima i przydałby sie naped na 4x4 . Masz moze jakies inne sugestie ?
kostass
Początkujący

27 Lis 2011, 15:57

Sam się nie będę zachwalał bo to mało obiektywne :) ale sprzedałem nie jeden reduktor ani razu nie było niezadowolonych klientów tylko że na chwile obecna nie mam. Rozeszły się na jesieni jak świeże bułeczki. W razie potrzeby zapraszam na PW w innych sprawach np serwisowych czy w sprawie części zamiennych
LANDER2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Discovery

15 Gru 2011, 15:46

KUpiłem reduktor , udało mi sie nawet dostac w dobrych pieniadzach i jak na razie nie ma z nim problemów . Zagadka jest dla mnie wiskoza , czy mam ja wymienic czy nie . Z jedej strony mechanicy mowia ze jest ok ale dla mnie za bardzo przy skrecie samochod sie "pręzy" i zwalnia jak na moj gust za bardzo .
kostass
Początkujący

15 Gru 2011, 16:42

jak na razie nie ma z nim problemów . Zagadka jest dla mnie wiskoza , czy mam ja wymienic czy nie . Z jedej strony mechanicy mowia ze jest ok ale dla mnie za bardzo przy skrecie samochod sie "pręzy" i zwalnia jak na moj gust za bardzo .

jeśli jezdzisz dużo po czarnym /szorstkim/ i nie chcesz zaraz kupować i robić 2-gi raz; to
-zmień tych "specjalistów" wymieniaczy ... od suwów skody :!:
-zmień to wisko w miarę szybko albo unikaj krecenia kierownicą :shock:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy na świecie salon Audi w Dubaju
    Nowy salon Audi doskonale wpisuje się w obraz Dubaju - miasta rekordów. Niedawno odbyło się tu uroczyste otwarcie największego na świecie showroomu marki z czterema ringami. Uroczystość uświetnił występ amerykańskiej ...
    BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...