Isuzu Trooper 2600 instalacja gazowa

20 Sty 2007, 14:47

Witam wszystkich. chciałbym założyć instalację gazową do Isuzu Trooper 2600 '92 ale nie mam miejsca w kabinie, bo mam sprzęt audio. Chciałbym założyć butlę zamiast zbiornika paliwa, ale nie wiem jaki litraż i jaki zbiornik paliwa wsadzić obok. Pomóżcie !! :(
TurekGt
Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

22 Sty 2007, 17:07

:shock: Nie możesz zrezygnować ze zbiornika paliwa(benzyny?), ponieważ działanie instalacji gazowej polega między innymi na tym, że silnik uruchamia się na benzynie i po kilkuset metrach następuje przełączenie na gaz. Takie jest poprawne i zalecane ruszanie autem z instalacją LPG.
Uruchamianie silnika na gazie skutkuje przedwczesnym uszkodzeniem membran w parowniku/reduktorze.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

22 Sty 2007, 19:42

Chodziło mi oto, że chcę wstawić zamiast oryginalnego zbiornika butlę z gazem, a obok zbiornik jakichś mniejszych gabarytów, tylko nie wiem od czego będzie dobry
TurekGt
Nowicjusz

23 Sty 2007, 00:14

a nie mozesz wlozyc butli tam gdzie jest kolo zapasowe :?:
Suzuki Forever :D
Snagi
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalisz

23 Sty 2007, 13:26

Hahahah :)
TurekGt
Nowicjusz

23 Sty 2007, 14:13

co to ma znaczyc hahaha :?: rozwin swoja mysl
Suzuki Forever :D
Snagi
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalisz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX500h - czy taki samochód ma jakieś wady?
    Najmocniejsza hybryda w modelu RX to właśnie wersja 500h dysponująca silnikiem benzynowym i tu uwaga TURBO benzynowym! Przyzwyczailiśmy się że w samochodach tej marki występują silniki bez doładowania, a tu taka niespodzianka ...

25 Sty 2007, 19:48

... a wiesz gdzie jest koło zapasowe? Jak wiesz to dobrze.
TurekGt
Nowicjusz

30 Sty 2007, 18:09

W trooperze zapas... wisi na tylnich drzwiach...
No dobra, ale nie wszyscy muszą wiedzieć, gdzie w Twoim aucie jest zapas i mogłeś śmiało odpowiedzieć, a nie strzelać "fochy" jak 15-latka...

Jeśli masz wersję LWB - zmieścisz butlę 60l pod przełamaniem podłogi pod tylnią kanapką. Jeśli SWB to tylko 40l wejdzie w tamto miejsce. A biorąc pod uwagę żarłoczność tego autka, to... dość często będziesz wizytować stacje LPG...

Poza tym... TUBA w TROOPERZE ?? !! :shock: :roll: :D :lol: :mrgreen: I pewnie jeszcze chromowane progi, chromowany grill, niebieskie lampy, zegary w kolorze indigilo...

Prowokator jakiś, chyba...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

30 Sty 2007, 19:29

...a co oznaczaja te wersje, czy chodzi o 3 i 5 drzwiowe? Jeżeli tak to mam 3. Maniakiem takiego tuningu nie jestem, tuby nie mam tylko 1200 watt skrzynie która jest po prostu duża, bo muzykę głośną lubie. Dzięki wielkie za tą podpowiedź :))
TurekGt
Nowicjusz

31 Sty 2007, 08:58

TurekGt napisał(a):...a co oznaczaja te wersje, czy chodzi o 3 i 5 drzwiowe? Jeżeli tak to mam 3...
w skrócie: LWB - to długa buda, SWB - krótka. podział na 3D i 5D nie do końca jest tożsamy z LWB i SWB. Wychodziły modele LWB jako 5D i... 3D!
A dokładnie te skróty oznaczają (z języka angielskiego):
Short Wheel Base - krótki rozstaw osi
Long Wheel Base - długi rozstaw osi

TurekGt napisał(a):(...) tylko 1200 watt skrzynie która jest po prostu duża, bo muzykę głośną lubie...
Ja też lubię posłuchać głośnej muzyki, ale mnie wystacza stare radyjko 20W. I to czasem jest za głośno... No chyba, że chciałbym zorganizować dyskotekę pod remizą... to faktycznie wtedy będzie za liche to moje radyjko... ;)
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990