Isuzu Troopera rok 1988 2.8 TD zasilanie i most

08 Cze 2009, 11:32

Witam
Jeśli można chciałbym prosić o poradę. Wszedłem w posiadanie Troopera rok 1988 2.8 TD 4-drzwi.
Mam 2 problemy:
1. To jak postoi przez noc żeby nim pojechać muszę 2 razy go zassać ręczną pomką, bo inaczej ja mu gaz a on gaśnie, a odpala bez problemu tylko że na wolnych pracuje.
2. To mam wyciech na tylnim moście w miejscu gdzie jest napęd na wał i nie wiem gdzie można znaleść informacje na temat jakie tam idą uszczelniacze i jakiego oleju mu dolać aby nie stracić mostu.
Pozdrawiam Serdecznie Artur
Art_moto
Art_moto
Nowicjusz

Miejscowość: Karolówka/Lubaczów

08 Cze 2009, 14:54

Ad. 2 - Sądzę że najlepiej byłoby znaleźć instrukcję napraw w jakimkolwiek języku - tylko że własnoręcznego rozkręcana nie polecam bo wtedy się rozreguluje luz międzyzębowy. Trzeba po prostu zawieźć do mechanika, który wie potem jak to ustawić.
Chyba, że ten simerring da się wymienić bez specjalnego rozbebeszania. Powodzenia!
wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

08 Cze 2009, 22:45

Ad. 1.
Musisz sprawdzić szczelność układu paliwowego, czy nie kapie gdzieś z pompy. No chyba że wózek posiada pompę elektryczną może jest już stara i mało wydajna.
Opel Monterey 3,1TDI z 1996 r.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: świętokrzyskie

09 Cze 2009, 12:19

Dziękuje za sugestie i pozdrawiam Artur
Art_moto
Art_moto
Nowicjusz

Miejscowość: Karolówka/Lubaczów

09 Cze 2009, 19:41

witam
ad.1 przed pompą wtryskową albo miedzy nia a filtrem paliwa załóż zaworek zwrotny to powinno pomóc bo paliwo sie nie bedzie cofać , pozdrawiam
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława

16 Cze 2009, 01:49

w tylnym mosicie w tropku niema zadnyh cudow a uszczelniacze w japan cars zamuwisz
iras
Nowicjusz

Miejscowość: warszwa
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: opel monterey
Silnik: 3,1 td
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AUTOSALON i AUTOSERWIS 2009 / relacja
    W dniach 9 -11 października 2009 odbyła się jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Motoryzacyjnych i Międzynarodowych Targów Technik Motoryzacyjnych AUTOSALON/AUTOSERWIS. Ofertę branży samochodowej zaprezentowało ...