22 Sty 2008, 23:50
Właśnie to nad Smartem zastanawiam się najbardziej.
Co do serwisu, to nie często odwiedzam autoryzowane serwisy, wychodzę, z założenia, że dobry i zaufany mechanik zrobi tak samo, a czasami nawet lepiej niż autoryzowany serwis, z którymi miałem kilka przygód.
Kupić chce w salonie, Polacy i Turcy odpadają :/
Co do historii z ASO to mam Fiata Seicento, w którym coś piszczało. Co przyjechałem do swojego mechanika przestawało :/ Ten mi powiedział, że nic z tym nie zrobi, bo nie słyszy tego i nie wie co to może być.
Po jakimś czasie zdenerwowany zajechałem do ASO. Akurat piszczało. Zaszedłem do mechanika, ten wyszedł ze mną, włączyłem auto i... przestało :/ Pan mechanik powiedział, że mogę zostawić auto, że to zrobią.
Na drugi dzień zadzwonił i powiedział, że to pompa paliwa, mówi trzeba wymienić. Myślę, jak trzeba, to trzeba. Koszt ok. 600zł :/
W tym samym dniu odebrałem autko. Myślę miodzio, drogo, ale miodzio :] Minął jeden dzień, drugi, trzeci, trzeba było pojechać do szkoły (2 do 5 razy w ciągu tygodnia robię 55 km w jedną stronę do szkoły), i co... zaczęło piszczeć :/
Dostałem prawie palpitacji, w złości zadzwoniłem do nich i mówię, że piszczy, że domagam się reklamacji! Oczywiście zgodzili się, zaprosili mnie między 6:00 a 22:00 poza kolejką.
Po przyjeździe bezzwłocznie zajęli sie mną. Co się okazało? Mam piach w baku i jak pompa ciągnie to i piach i się psuje...
Stwierdzili, że trzeba wymienić pompę i znów zapłacić :/
Oczywiście nie zgodziłem sie na to, z jakiej paki mam płacić za kolejną pompę. Jeżeli we wcześniejszej był piach, to trzeba było sprawdzić czy w baku go nie ma.
Ostatecznie wyczyścili ją tylko i kazali zapłacić za czyszczenie baku :/
Nie miałem wyjścia i zapłaciłem, bo zagrozili, że nie oddadzą auta.
Aktualnie jestem po rozmowie z przełożonymi tych mechaników, napisałem do zarządu i po konsultacji z prawnikiem jestem w trakcie pozwu o wyłudzenie, bo nie wiadomo, czy jakby nie wyczyścili starej pompy, to nie wystarczyło by.
Także nawet wrogowi nie polecam tanich Fiatów starszych jak z 2000r., bo taki posiadam, a w szczególności serwisów ASO Fiata, a przynajmniej tego w Jastrzębiu Zdroju!
Lepiej swój sprawdzony niż autoryzowany syf :/