Jaguar x type 2.0 diesel zapala sie spiralka i traci moc ,jaki program

01 Paź 2019, 16:59

Dzien dobry posiadam Jaguara 2.0 diesel 130KM ,mechanik mi powiedział ze to silnik forda mondeo ,dlatego tu jestem,czy wiecie moze jakim programem moge diagnonizowac moje autko? gdzie sciągnąc?Posiadam ELM327 i inne dwa interfejsy vag k-line i can -line.Moje autkoma taka wade ze gdy szybko przyspiesze to zapala mi sie sprezynka i traci moc,zdarza mu sie zgasnąc,troszke tu czytałem i zacząłem od egr ,wiec umyłem cały egr ,wymieniłem swiece zarowe i filtr powietrza ,teraz dzieje sie to samo tyle ze zapaliła sie tez kontrolka silnika,wiec chciał bym pierw zdiagnonizowac komputerem moje autko
viansa2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 02 1978
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: rover
Silnik: 2.0 di
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

01 Paź 2019, 17:21

Jeżeli chodzi o diagnozę silnika to nie jest wymagający, twoje nie obsługują?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Paź 2019, 20:01

Do diagnostyki wystarczy autokom, launch, VAG KKL, ELM327 też powinien sobie poradzić jeżeli chodzi o błędy silnika, z tym, że są trzy wersje tego ELM-a i kupując musisz podłączać i sprawdzać który ci zadziała.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM
    W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...