Jaja z instalacjią 2-gen

20 Wrz 2010, 18:43

witam. Mam instalacje lpg 2gen w vectrze b 1,6 16v xel, do niedawna nie sprawiała mi większych problemów. aż pewnego dnia autko przestało jechać. co się okazało wąż którym idzie gaz do dolotu był fatalnie zamontowany!!!! pod przepustnicą była wywiercona dziura w którą było wsadzone kolanko, niestety dziura była tak fatalnie wywiercona że kolanko wchodziło tylko kawałeczek, całość była oklejona jakimś silikonem i tak wytrzymało 2 latka aż się rozpadło. teraz pytanie. gdzie powinien znajdować się wlot gazu do kolektora? czy nie powinno być miksera? i czy wlot gazu może znajdować się za przepustnicą? może jakieś fotki jak to u was wygląda. z góry dziękuje.
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

28 Paź 2010, 10:36

Masz zamontowaną instalację najprostszą,jeśli silnik dobrze chodził dotąd ,to ja bym sobie zamocował dokładniej.Mixer to dobry pomysł,bardziej precyzyjne dawkowanie paliwa(auto mniej pali),odbija się to nieznacznie na osiągach.Ja mam taką samą instalacje(sposób montażu)tylko ,że ja sobie co jakiś czas uszczelniam silikonem od nowa.Mixer możesz kupić,trzeba tylko podać dokładne wymiary przewodu dolotowego do przepustnicy(w środku)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...
    Demontaż zderzaka Porsche Cayenne, Poradnik
    Podzielę się wiedzą jak zdemontować zderzak w Porsche Cayenne 2 generacji po lifcie. Narzędzia jakie musimy przygotować to: Kluczy nasadowe 10 Torx 20 lub 25, 30 Klucz do spinek lub płaski śrubokręt Odrazu mówię że ...