Spdające obroty na gazie

23 Maj 2010, 12:46

Witam wszystkich!
Mam pewien problem :evil: , ponieważ nagle zaczeły mi spadać obroty na gazie do zera i gasnie, przy czym na benzynie chodzi ok. Jeżeli mam powyzej 2tys obrotów to idzie ok a jak jest juz mniej to gasnie. Z rury wydechowej leci bialy dymek, czego moze byc to powod ? Prosze o pomoc.
riczi81
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

03 Lis 2010, 20:09

Też tak miałem przy Mondeo 1993r 1.8 16v a raczej podobnie bo mi spadały obroty i na benzynie i na gazie. Działo się tak gdy samochód kichnął. Wtedy gdy kichnął to wsilniku w instalacji gazowej u mnie akurat to się znajduje w dół od gaźnika i otworzyła się klapka i do połowy wypadła uszczelka z jakiejś rury i klapka się nie zamknęła i podejrzewam że brało powietrze to i nie chciało działac. Gdy wsadziłem poprawnie uszczelkę i klapka się domkneła wszystko działało poprawnie
adi9635
Nowicjusz

Miejscowość: Świedziebnia
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Ford Mondeo 1.8 TD 2000r

04 Lis 2010, 13:01

A czy do instalacji gazowych czasami nie mamy na forum osobnego działu?
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lis 2010, 10:33

To że ci gaśnie to może byc kwestia wyregulowania jedz do warsztatu lpg i ci to zrobia za pare złotych u mnie tak było
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...