Jak dołożyć mocy Astrze ??

15 Kwi 2009, 21:37

Witam Was,
Mam Opla Astre F 1.4i 82km i mam nastepujace pytanie :
- co moge zrobić aby poprawić jej osiągi ? chodzi mi o v-max czy tez przyspieszenie , co mozna wrzucic do silnika i co wymienic ? prosze o ewentualne linki do części lub ceny tych czesci.
dzieki z gory
pozdro
maniursko
Nowicjusz

Miejscowość: siemianowice śląskie

15 Kwi 2009, 22:00

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2009, 22:19

a jak sie montuje taki chip ?? Czy ktos montował takie filtry powietrza i chipy ?? Rzeczywiscie to dodaje mocy , warto w to zainwestowac , czy raczej to jakis pic na wode ?
maniursko
Nowicjusz

16 Kwi 2009, 07:10

pare kucykow wiecej bedzie napewno a co do montazu to bedziesz mial napewno instrukcje jak zalozyc
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2009, 17:04

Z tymi chipami z allegro to lepiej uważać bo za taką cene to raczej nic dobrego z tego nie będzie a sportowego filtra lepiej od razu nie zakładać bo sportowy filtr szybciej przepuszcza duże ilości powietrza i powoduje niezbyt dobre filtrowanie i może przepuścić jakieś drobne śmieci.Tani filtr z allegro raczej zaszkodzi silnikowi i filtry przynoszą niewielkie przyrosty mocy.Jak już kupować części to radze dołożyć trochę pieniędzy i kupić lepszą część z dobrej firmy.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

16 Kwi 2009, 18:47

niewiem gdzie mieszkasz ale u mnie na wiosce jest sklep z artykulami tuningowymi,prawie wszystko tam jest i ceny dosc przystepne,a jesli niema tej czesci to moga sprowadzic na zamowienie,a z tymi stozkami to sam juz niewiem jak jest,kumpel mi mowi ze jak cos to tylko sam wklad wymienic,drugi znajomy ma w fiescie stozek i nienarzeka
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2009, 20:30

ja jestem powiedzmy z katowic..
PITER 69 to moze powiesz mi co konkretnie warto kupic w co zainwestwac, aby zyskac na przypieszeniu i V- max ??
maniursko
Nowicjusz

16 Kwi 2009, 22:01

http://www.tuningcenter.pl/START/ONAS.html sklep co wspominalem u mnie na wiosce a dokladnie to Jaworzno :P
Barol
Awatar użytkownika

17 Kwi 2009, 15:08

Ja to bym radził udać się do warsztatu zajmującego się tuningiem silnika lecz to są duże koszty CHIP jest dobry ale nie z allegro za 9 zł dobry chip który nie popsuje silnika a zwiększy moc wymienić można swiece na sportowe a potem można wsadzić turbosprężarkę i filtr sportowy ale jak już pisałem jakiś porządniejszy jak się już wsadza turbosprężarkę to trzeba pomyśleć o lepszym chłodzeniu silnika.Trzeba uważać żeby nie przesadzić bo można łatwo popsuć silnik.Jak już pisałem na początku lepiej oddać samochód do warsztatu specjalizującego się w tym.Tylko trzeba się przygotować na duże koszty.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Kwi 2009, 15:10

A co do sklepu to jeśli jest sprawdzony nikt nie narzeka to czemu nie a z filtrami to też różnie jest znajomemu filtr zaszkodził jedni mówią że warto ja myślę że zależy od jakości.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Kwi 2009, 15:46

no musze powiedziec ze sklep istnieje juz dobre 3lata i z tego co wiem co mi paru znajomych mowilo nie zawiedli sie na tym sklepie wiec jest godny polecenia,zreszta miła obsluga jest i wogole
Barol
Awatar użytkownika

18 Kwi 2009, 16:31

Ten chip z Allegro za 10zł czy nawet za 30zł to jest po prostu szmelc. Jedź do warsztatu zajmującego się tuningiem, pogadaj z nimi, ale musisz wiedzieć, że taki POŻĄDNY chip nie kosztuje 20zł, a ponad 200zł. Ja bym nie ufał temu gościowi z Allegro, ponieważ on sprzedaje szmelc, tanie, nic nie dające g...o.
Rodri94

18 Kwi 2009, 20:33

Rodri94 napisał(a):Ten chip z Allegro za 10zł czy nawet za 30zł to jest po prostu szmelc. Jedź do warsztatu zajmującego się tuningiem, pogadaj z nimi, ale musisz wiedzieć, że taki POŻĄDNY chip nie kosztuje 20zł, a ponad 200zł. Ja bym nie ufał temu gościowi z Allegro, ponieważ on sprzedaje szmelc, tanie, nic nie dające g...o.

No dokładnie w warsztacie z założeniem kosztuje nawet więcej niż 200zł ale masz pewność że masz założony porządny chip a nie jakiś szmelc co popsuje silnik.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Kwi 2009, 23:46

dobra, dzieki chłopaki.
Czyli głównie przez chip moc mozna zwiekszyc ? czy moze cos jeszcze ?
maniursko
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 08:53

maniursko napisał(a):dobra, dzieki chłopaki.
Czyli głównie przez chip moc mozna zwiekszyc ? czy moze cos jeszcze ?

Pisałem wcześniej że można jeszcze powymieniać odpowiednie części.Ale najłatwiej zamontować chip.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika