Jak dorobić kluczyk do Audi a4 ?

10 Sty 2014, 03:18

Witam, zacznę od tego, że jestem laikiem w dziedzinie motoryzacji :-) dlatego , gdzie jak nie tutaj mogę dowiedzieć się kilku ważnych dla mnie informacji...

Otóż zakupiłem właśnie Audi A4 1998 1.9tdi i dostałem tylko 1 kluczyk oraz 2 piloty do otwierania i zamykania auta. Tak więc przydałby mi się jeszcze jeden kluczyk...

Gdzie go mogę sobie wyrobić, i ile taka usługa by mnie wyniosła ??
Proszę o pomoc ;)
rozmat90
Nowicjusz

Auto: aaaa

10 Sty 2014, 12:40

rozmat90 napisał(a):Gdzie go mogę sobie wyrobić, i ile taka usługa by mnie wyniosła ??

Weź z 5 stów, kluczyk i kod, i idź do najblizszego "dorabiacza kluczy" .. On ci zrobi..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

10 Sty 2014, 21:41

tanio... :oops:
wiem, że w kluczyku jest jakiś chip chyba, bez ktorego do stacyjki nie ma co wkładać...
a czy jest możliwość zakupić jakiś wymiennik na szrocie albo allegro i dać tylko do zaprogramowania, żeby wyszło taniej ? ? ;]
rozmat90
Nowicjusz

Auto: aaaa

10 Sty 2014, 23:14

do tego auta możesz skopiować ten kluczyk, ktory masz lub dopisać nowy nawet nie znając kodu PIN
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...