17 Sty 2015, 21:05
Musisz wiedzieć,że ja np.za dorobienie jednego zwykłego kluczyka dosyć dawno temu(ok.6 lat) do 190-tki zapłaciłem w Realu w punkcie usługowym 80 zł,dwa lata temu za grot do Okulara zapłaciłem 70 zł,materiał plus szlifowanie,ale trzeba przyznać,że stal porządna.Kolega z ASO MB mówił mi,że u nich samo zaprogramowanie kluczyka kosztuje 700 zł,no ale chodzi o elektroniczny klucz,który uruchamia auto,czyli taki,który nie posiada grota.Tobie chodzi tylko o otwieranie i zamykanie auta i immo,tak?!No więc na logikę potrzebny jest skanner,który odbierze sygnał z kluczyka,który masz i transmitter,który wpisze sygnał w nowy kluczyk,Przyznam się,że nie jestem jakimś geniuszem w sprawach elektroniki i mogę się mylić,ale wszystko staram się rozbierać w głowie,biorę na logikę.Kiedyś w telewizji był program o Specu w Niemczech(Turek),którzy wsiadając do auta z laptopem potrafił uruchomić auto,jednak jak sam przyznał bez programów wpisanych pod konkretne modele aut i firmy nie byłby w stanie tego dokonać.Pokazywał też aparaturę do kodowania kluczy.Piszesz ,że nie musisz mieć pilota w tym drugim,to dorób sobie sam grot ze zwykłą rączką,mniej więcej koszt już teraz chyba znasz.