REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Podczas staru napięcia spada do około 10V ponieważ obciążenie akumulatora jest bardzo duże, a to za sprawą rozrusznika. Generalnie jeżeli na akumulatorze masz napięcie spoczynkowe powyżej tych 12,5V to wszystko powinno być ok. Na forum w dziale akumulatory-samochodowe-vf493.htm masz sporo informacji o akumulatorach.fiki napisał(a):Z krótkich wiadomości od sprzedawców otrzymuje informacje iż każdy akumulator z tych 12,7V przed startem w czasie odpalania ma np. już 10,5V.
Mam rozumieć że piszesz o silniku diesla?fiki napisał(a):Rozrusznik załącza się po świecach i nie pobiera już więcej niż świece
No jasne ale jak masz odpowiedni akumulator o parametrach jakie przewidział producent to raczej przy sprawnym akumulatorze i wartościach napięcia o których napisałeś jak nie zapalasz to nie będzie wina akumulatorafiki napisał(a):Mogę mieć nawet 12,8V i nie zapalić, mogę mieć mieć 12,4V i zapalić i to nie jest trudne do wytłumaczenia
Czyli temat powstał bo reklamujesz a ONI reklamację dorzucają . Powiem Ci że ciężko będzie coś wydumać aby Ci pomóc .Możesz się doktoryzować odnośnie akumulatorów. Możesz pytać tu i tam ale to ONI mają ostateczne zdanie .fiki napisał(a):odrzucenia reklamacji