REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
amisat napisał(a):Drogi będą bezpieczniejsze wtedy, gdy na d... nie będzie co 20min nieoznakowanych radiowozów! Gdy, co 10-12 km nie będzie lotnej, co 30-40 jakiegoś radiowozu z suszarką no i ... co 5km fotoradaru! Wtedy... mając autostrady typu A1 wszyscy będą jechać tak jak na A2 w niemczech czyli 140-160 i ... przeżyje wtedy więcej osób, będzie mniej wypadków i wszyscy będą szczęśliwi. Tymczasem mając powyższe na ogonie... 99,9% z Nas tam gdzie PILNUJĄ jedzie 50, a tam gdzie JUŻ ICH NIE MA albo JESZCZE NIE MA grzeje 160-180! bo trzeba nadrobić! Dlaczego w dojczlandii ... na wielu odcinkach nie ma w ogóle ograniczenia? Radiowóz leci 140, ja go mijam 160 i brak reakcji...! Tu nie chodzi o Nas kierowców!!! Tu chodzi o portfele tych którzy na tych idiotycznych przepisach zarabiają!!! Po co nam te autostrady??????????????????????????????
Ostatnio leciałem do Madrytu... Pod Poznaniem zarobiłem 250zł i 7pkt.! A wiesz za co? Nie za telefon, nie za pasy, nie za brak świateł czy coś w tym stylu! Na odcinku na którym było 140 leciałem 155! bo wskazówka nie oparła się nawet na 160!! Śmiechu warte! Jedziesz i się tylko oglądasz, raz za siebie i sto razy na boki, czy nie stoją!! To jest właśnie: największe niebezpieczeństwo!!! Przelatujesz całe niemcy średnio 140-200, Francję 120-160 i pół Hiszpanii 130-160 i zero mandatu!! W Polsce gonisz o 15km/h więcej i już Cie batem leją!! Chory kraj...
amisat napisał(a):Pod Poznaniem zarobiłem 250zł i 7pkt.! A wiesz za co? Nie za telefon, nie za pasy, nie za brak świateł czy coś w tym stylu! Na odcinku na którym było 140 leciałem 155! bo wskazówka nie oparła się nawet na 160!! Śmiechu warte! J
RNI napisał(a):Byle nie bylo korkow.