Straż Miejska pomaga odpalić auto

31 Sty 2014, 10:09

Niesamowite rzeczy się dzieją w Polsce - jak donosi portal onet.pl, Straż Miejska w Częstochowie juz drugą zime pomaga kierowcom odpalić samochód w mroźne dni... :) SM w Częstochowie w zeszłym roku zakupiła za 1000 zł urządzenie rozruchowe, kóre jeździ w jednym z radiowozów. Oprócz tego, każdy jeden radiowóz wozi kable rozruchowe. Jeżeli SM nie ma ważniejszych interwencji, to przyjeżdżają i pomagą uruchomić auto z rozładowanym aku.
Na podobną pomoc mogą też liczyć mieszkańcy Bełchatowa, Legnicy i Lublina.
No jak dla mnie, to coś niesamowitego - SM zazwyczaj kojarzy się z fotoradarami i blokadami na koła. A tu cođ tak niesamowitego... :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Sty 2014, 21:59

Nie wiem co o tym, myslec, bo z jednej strony bardzo fajnie z ich strony, że pomagają. Z drugiej strony czy po to jest straż miejska?
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

01 Lut 2014, 17:59

I tak patrolują miasto i tak, więc mogą przejechać się pod wskazany adres. Dla mnie na plus.

Pamiętajcie, że można zadzwonić na Radio Taxi i też poprosić o taką usługę. Oczywiście będzie płatna ;)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Lut 2014, 21:35

Dishman napisał(a):I tak patrolują miasto i tak, więc mogą przejechać się pod wskazany adres. Dla mnie na plus.

OK, i tak patroluja i tak ale sa miejsca gdzie tych patroli powinno być więcej. zreszta nie wiem, chyba sie czepiam tak po Polsku :p
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

01 Lut 2014, 22:05

Szkoda że to za późno przeczytałem, ostatnio spędziłem u dziewczyny wieczór i po miłym spędzonym czasie postanowiłem wrócić do domu. I nagle okazuje się że padł mi akumulator w samochodzie, wiec stałem może ponad godzinę na dworze na chłodzie i zatrzymywałem jak głupi samochody, żeby ktoś podjechał i dał prąd przez kable, nikt w nocy nie chciał stawać, bo nie wiadomo kto ja, ale po godzinie się udało. Jak bym wiedział to bym od razu zadzwonił po SM i chłopaki by przybyli na pomoc.
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin

05 Lut 2014, 13:57

No ciekawe, nie słyszałem o tym a jestem z częstochowy, oni to nie kojarzą mi się z taką pomocą heh
SSolo
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 31 03 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

II Wielkopolski Rajd Historyczny im. Henryka Rucińskiego
    W miniony weekend w malowniczych okolicach Poznania odbył się II Wielkopolski Rajd Historyczny im. Henryka Rucińskiego. Wraz z klasykami do rywalizacji stanęły hybrydowe Toyoty Auris TS Kombi Freestyle, których załogi ...

05 Lut 2014, 18:44

Przyjadą na pomoc i może wlepią mandat że samochód źle zaparkowany.
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin

10 Lut 2014, 17:17

Nie wiem, nie widziałem - jak zobaczę to uwierzę :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

04 Mar 2014, 10:59

Straż miejska pomaga odpalać samochody?
hehe chyba tylko te już z blokadami na kołach :lol:
darekfrank
Obserwowany

Auto: Nie mam