Jak mnie wqr.. te nowe samochody

20 Mar 2024, 20:49

Chciałbym kupić nowy samochód bez tego przebrzydłego, zbędnego wyświetlacza na środku deski rozdzielczej, z możliwością wyłączenia wszystkich zbędnych informacji (niech sobie są, ale dajcie możliwość wyłączenia). Mi wystarczą:
1. prędkościomierz,
2. obrotomierz,
3. poziom paliwa (po grzyba w stu miejsach info ile mogę przejechać km),
4. temperatura silnika.
Reszta do wyłączenia.
Lane assist do wyłączenia na stałe.
Kamera cofania do wyłączenia na stałe.
Pod ręką brakuje takich przycisków jak obieg wewnętrzny powietrza.
Za dużo przycisków na kierownicy, niektóre naciskam przypadkowo przy skręcaniu.
Kontrolki niech się włączają kiedy trzeba, a nie świecą non stop.
Statystyki - jak kto lubi niech ma, ale większości to niepotrzebne, niech są w menu.
Szczytem jest konieczność włączenia ekranu, żeby słuchać muzyki.
Qrfa jak to wszystko rozprasza podczas jazdy.
Voytek
Nowicjusz

20 Mar 2024, 21:59

Wiesz, że zamiast narzekać na fakt wyłączenia tych dodatków, możesz kupić po prostu auto bez nich? Zaoszczędzisz czas na ich wyłączanie i pieniądze na kupnie :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Mar 2024, 22:21

A podaj przykład. Silnik 150 KM, segment C/D.
Voytek
Nowicjusz

20 Mar 2024, 22:53

Jaki budżet? Jakie przebiegi i gdzie? Jakieś wymagania oprócz segmentu?
Ja bym szukał coś z v6 a najlepiej v8 ale nie wiem co dla ciebie jest priorytetem poza brakiem wspolczesnych systemów.
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B5
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1996

20 Mar 2024, 23:40

rupertpumpkin napisał(a):Ja bym szukał coś z v6 a najlepiej v8
ciężko znaleźć ogólnie nowe V6/V8, a w tym budżecie (segment C/D, 150KM, więc zakładam ~100k z małym hakiem) zapomnij
Voytek napisał(a):A podaj przykład. Silnik 150 KM, segment C/D
kryterium mocy znacząco zawęża pole manewru,gdyby nie to możnaby się pochylić nad jakimś Hyundaiem i30 w podstawowych wersjach, Toyota Corolla Comfort też nie ma zbyt wiele takich dodatków, ale znając politykę Toyoty na stocku uświadczysz tylko najbogatsze wersje

P.S o ile jestem w stanie zrozumieć niechęć do lane assist, tak nie rozumiem focha na kamerę. Jest to jest, nie patrzysz w ekran tylko w lusterka :ok:

sorry za zamieszanie, przenoszę (po raz drugi) temat do odpowiedniego działu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2024, 00:02

mike napisał(a):ciężko znaleźć ogólnie nowe V6/V8, a w tym budżecie (segment C/D, 150KM, więc zakładam ~100k z małym hakiem) zapomnij

Miało być bez kamer, wielkich ekranów, 'piszczących' systemów bezpieczeństwa i przycisków na kierownicy więc na moje to trzeba brać auto 15-25 letnie więc nie miałem na myśli nowego. Chyba, że te przyciski na kierownicy i mały ekran są do przeżycia to młodsze :lol:
A tak ma serio to jak ktoś chce dobre auto bez zbędnej elektroniki a ma budżet jak na nowe auto to bym szedł właśnie w fajny silnik i szukał zadbanej sztuki z tych lat albo w ogóle jakiegoś young timera
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B5
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
    Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...