REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak ci się ubrudzi samochód i szybko go umyjesz zanim wszystko zaschnie to umyjesz pod ciśnieniem sama wodą ale jak już zaschnie to będzie ciężko i nie wszystko ci zejdzie. Zresztą sama chemia bez użycia szczotki lub gąbki nie usunie całego brudu. Sprawdzałem takie zabiegi już nie raz.Berserker1982 napisał(a):czy brud na wosku typu błoto/kurz nie umyję sama wodą ?
Najlepiej myć szamponem i miękką gąbką (najpierw spłukujesz dobrze całe auto z grubszego brudu), a najwyżej jak chcesz uniknąć zacieków bez wycierania to po takim zabiegu jedziesz mokrym autem na myjnię bezdotykową nakładasz wosk i spłukujesz wodą demineralizowanąBerserker1982 napisał(a):twierdził że wosk wytrzyma do 8 miesięcy jeżeli nie będę mył go chemią na myjni. Jak mam go umyć gdy mi się przybrudzi - mogę pojechać na myjnię bezdotykową i spłukać auto tylko programem woda demineralizowana - nie pozostaną wtedy zacieki?
Raczej nie da się bo przy każdym myciu nawet podczas jazdy w deszczu taka powłoka będzie stawała się coraz słabsza. Najdłużej trzyma się kiedy nie trzeba myć samochodu i to jest prawda wtedy może to być nawet i pół roku.Berserker1982 napisał(a): Jak myć żeby nie zetrzeć tego wosku a jednocześnie żeby auto było czyste?
tiaaaa wytrzyma jak nie będziesz jeździł autem i trzymał w garazu albo jak będziesz mył codziennie.Berserker1982 napisał(a):twierdził że wosk wytrzyma do 8 miesięcy