REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczów,
Tak jak w temacie poszukuje mocnego auta z salonu do jeżdżenia w dalekie trasy (ponad 500km). Obojętne mi czy diesel czy benzyna. Nie musi to być rodzinne auto, jakiego poszukiwał użytkownik w tym temacie: nowe-auto-rodzinne-do-50-tys-zl-vt84907.htm. Wystarczy mały hatchback lub sedan, jednak mam 2 metry wzrostu i nie chciałbym siedzieć skulony. Musi być on 4-drzwiowy, bo od czasu do czasu będę miał 2 pasażerów. Zależy mi na komforcie jazdy (ABS, ESP, ASR) oraz w miarę dużej mocy (myślę, że 100 koni to absolutne minimum). Chciałbym jednak, żeby nie przekroczyć 50 000 zł. Obecnie jeździłem służbową Insignią z 180-konnym silnikiem benzynowym 1.6 Ecotec Turbo, jednak musiałem ją oddać. Czasem 220/230 po pustej autostradzie jechałem nią, bez większego oporu. Wiem, że tak dobrego samochodu za te pieniądze nie znajdę i dlatego nie szukam wyścigówki, ale chciałbym też żeby minimum te 190 km/h potrafił pojechać.
Wiem, że wymagania są dość duże, ale liczę, że mi pomożecie. Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.