Jak naprawić lekką stłuczkę??

16 Kwi 2012, 20:08

Bardzo proszę o rady jak naprawić drobną stłuczkę. Zależy mi bardzo, żeby wszystko było w porządku i wyglądało jak nowe. Nie mam niestety sam żadnej wiedzy co z tym zrobić.
Mianowicie:
Samochód to Peugeot 406 kombi.

Przede wszystkim ubita jest szybka lewego światła cofania (w klapie). Wymiana światła, to podobno koszt ponad 200zł, a sama szkoda jest o wiele mniejsza. Czy jest na to jakieś lepsze rozwiązanie?

Po drugie pod światłem cofania, już nie w klapie, odstaje nieznacznie kawałek karoserii. W przerwie widać pęknięcie równoległe do krawędzi.

Po trzecie, przerwa między klapą a bryłą samochodu ze strony stłuczki jest bardzo nieznacznie większa. Nie wiem nawet czy się tym przejmować. Pewnie też nie jest to do skorygowania prosto.

Zdjęcie

Zwłaszcza nie wiem co zrobić z szybką światła i tym pęknięciem. Czy potraficie mi coś poradzić?

Dodatkowo przydatne byłyby jakieś namiary gdzie to wykonać sensownie w Warszawie, najchętniej w okolicy Arkadii, lub ogólnie Bielany, Żoliborz i okolice.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
jkbsdr
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 406

27 Maj 2012, 16:36

Nie jest tak źle, ale ja bym to i tak od razu dał do naprawy 8) A co do polecacia warsztatu, to w Warszawie dobry serwis blacharsko-lakierniczy znajdziesz na Bródnie. Mówię o Naprawach-Nadwozi z liwskiej 2.
franzz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...