Jak nazywa sie taki pojazd?

20 Sty 2013, 15:53

Witam wszystkich forumowiczów.Mam takie jedno pytanie jak sie nazywają pojazdy pokazane na tym filmiki.gdzie można je kupić ile kosztują. Pytam tak z ciekawości:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

matimaniak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 08 1994
Auto: Łada Niva
Silnik: 1.8 80km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

20 Sty 2013, 19:03

Buggy :mrgreen:
albo jak kto tam sobie woli ;) silnik 2 mosty kiera i klatka przestrzenna, tych kilka co u nas sąsą zbudowane przez włąścicieli :mrgreen:
na naszym rynku jest kilka firm oferujących zrobienie takiego auta, zwykle robione są pod specjalne zamówienie i potrzeby konkretnego klienta, ceny? w zależności co sobie wymyślisz :mrgreen: ale tanio nie jest :mrgreen:
BTW u nas niema za bardzo gdzie takim jeździć, zwykle to używane do rockcrawlingu a do tego nie ma u nas terenów
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Sty 2013, 23:31

Pocieszny - nie przesadzaj, że nie ma tym gdzie jeździć. Być może tam, gdzie ty jeździsz to tak. Ale na Śląsku jest pełno takich miejsc i takie autka przyjeżdżają do nas na rózne imprezy - jazda dla Sergiusza, Jazda dla Choinki, WOŚP, trial 4x4 który jest ogólnopolski, a który jest też organizowany przez Honzę w Czechach. Zrobić takie autko nie jest trudno jak się posiada na ten temat wiedzę. Znam sporo osób, które te samochody zrobiły same od podstaw.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Mar 2013, 10:14

Raz w życiu tym śmigałem, na typowo męskiej imprezie która sobie z kolegami urządziliśmy w Centrum Sportów Motorowych w Olszynie. Bardzo mi się podobało. W ogóle podobają mi się te wszystkie wyjazdy w teren z quadami, jeepami. Offroad chyba stał sie ciekawą rozrywką dla znudzonych kołnierzyków, bo juz mnie szef w pracy pytał jak obejrzał fotki z wypadu, czy dałoby radę chłopaków z firmy wysłać na takie coś.
Rubens
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1999
Auto: Nissan xtrail
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...