Jak odmulic BMW

13 Wrz 2014, 04:07

witam, mam problem kupiłem BMW 525td z silnikiem 2.5l o mocy 140km w automacie + sporting.
BMW było bardzo mocno zamulone. zacząłem go zalewać na shellu najlepszą ropo, i też mu wlewałem opału, zacząłem nią wariować i zaczęła lepiej chodzić i nadal tak jej daje po garach, ale to już prawie nic nie pomaga odmulać silnika.
może ktoś wie jak można jeszcze inaczej odmulić silnik i turbinę
Damianxd
Nowicjusz

Auto: Opel Astra
Silnik: 1,6
Rok produkcji: 1996

13 Wrz 2014, 08:20

Mózg sobie odmul najpierw.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Wrz 2014, 09:27

Dawanie po gwarach tak ci odmuli silnik, że niedługo będziesz szukał nowego silnika. Powinieneś podłączyć pod kompa, może ma za bogatą lub za ubogą mieszankę. Może czas wymienić świece, przewody WN (tam chyba są fajki), sprawdzić cewki, wtryskiwacze i czy chodzi na wszystkie cylindry itd, zainteresuj się kondycją silnika i jego stanem a nie tylko siadać i jechać. Nawet brudny filtr powietrza będzie dawał do zrozumienia, że czas na nowy.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

13 Wrz 2014, 13:13

O ile sobie przypominam dobrze to silnik 2.5td ma 115 KM a tds 140 KM,pierwsze to sprawdź szczelność przewodu elastycznego w układzie dolotowym.Koledzy zastanawiają się w jaki sposób można odmulić zmulone ale całkowicie sprawne auto?! Nagary w układzie dolotowym(kolektor ssący),zaworowym i problemy.Pomaga jedynie dynamiczna jazda po długich trasach,niestety ,zbyt szybko ,zmulonego silnika odmulić się nie da.Mnie odmulenie silnika 1.9TDI zajęło przynajmniej 20 tyś km ,,grzania,, po trasach.Poza tym masz jeszcze automatyczną skrzynię biegów bardzo wrażliwą nawet na znikomy ubytek oleju(osiągi auta spadają),poza tym wymień olej w skrzyni z filtrem.Od tego zacznij.Poza tym nie wolno tobie dawać po d... temu silnikowi zbyt bardzo,bo głowica ci pęknie jak nic(te silniki z tego słyną).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna do dyspozycji Agnieszki Radwańskiej
    Lexus Polska, przy wsparciu Lexus Europe - podpisał umowę partnerską z Agnieszka Radwańska na rok 2013. Logo Lexus będzie widniało na tenisowym stroju Agnieszki Radwańskiej w wszystkich turniejach Wielkiego Szlema, turnieju ...