Jak odpalić auto z pilota

23 Lut 2020, 13:12

Witam wczoraj kupiłem focusa mk3, ma zdalne odpalanie, jednak nie wiem jak odpalić auto za pomocą pilota będąc np. w domu
adam111
Obserwowany

24 Lut 2020, 12:35

Masz tam automatyczną skrzynię?
adam111 napisał(a):jednak nie wiem jak odpalić auto za pomocą pilota będąc np. w domu
Musisz mieć zasięg, jak będziesz za daleko od auta to go nie odpalisz. Spróbuj go odpalić będą przy samochodzie, wtedy zobaczysz jak to działa.

Pytanie jeszcze czy ta funkcja jest aktywna bo to że masz przycisk na pilocie nie znaczy że będzie odpalanie działało.
Z tego co wiem naciskasz przycisk zamknięcia na pilocie i następnie dwa razy wciskasz szybko przycisz do odpalania. Silnik powinien odpalić.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Lut 2020, 15:19

ok, dzięki za odpowiedź potem spróbuje tak zrobić
adam111
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...