Dlaczego Fords są traktowani z pogardą?

17 Lut 2020, 14:16

Widziałem (mijając) wiele osób tutaj, a także na innych tablicach związanych z samochodami, że silniki Forda i ogólna jakość wykonania są bardzo słabe.

Mówiąc bardziej ogólnie, wiele osób twierdzi, że samochody wyprodukowane w Ameryce są okropne i oczywiście ogólnie poprawne. Jeździłem Fordem Explorer i mogę powiedzieć, że bardzo lubię charakterystykę silnika (jak na automat).

Co dokładnie w amerykańskich silnikach jest gorsze od europejskich? Myślę, że to głównie dokonane porównanie, nie sądzę, żeby koreańskie lub japońskie silniki też się kochały. Szukam odpowiedzi technicznych lub nietechnicznych, po prostu nie słyszę odpowiedzi typu powiedz lub mem! Jeśli jest to oczywiste pytanie, wystarczy głosować do woli ...
stevejock1
Obserwowany

17 Lut 2020, 15:00

Jeszcze raz poproszę, tylko może po polsku :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

17 Lut 2020, 18:23

Ameryka a Europa to całkiem inne światy więc nie ma tu co porównywać, ja osobiście Forda stawiałbym najwyzej w czołówce aut dla ludu, bardzo poprawne auta, tak naprawdę człowiek musi się doczepić do wszystkiego w każdym aucie, w Fordzie nie ma do czego to czepiają się do twardego plastiku w focusie mk1 ale nikt już nie dopowie ze jest tak dobrze spasowany ze nawet jakby był z drewna to by nie przeszkadzało w użytkowaniu. Tak naprawdę całej gamie Forda nie można nic zarzucić, nawet jeżeli mają zapożyczone rozwiązania technologiczne czy części to trzeba przyznać że dobrego wyboru, nie ładują byle czego pod swoje maski byle by taniej i wytrzymało 3 lata
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lut 2020, 15:27

Rozumiem to.
stevejock1
Obserwowany