Jak podłączyć brzęczyk włączonych świateł do Accenta III

12 Kwi 2024, 16:25

Tak jak w temacie, kupiłem tani brzęczyk na 12V z dwoma kablami + i -, ale nie mam pojęcia jak go podłączyć do bezpieczników, próbowałem różnych kombinacji, ale ani razu nie wydał dźwięku.

Tutaj zostawiam link do skrzynki bezpieczników https://fuse-box.info/hyundai/hyundai-a ... -relay/amp

Będę wdzięczny za pomoc
Matieusz
Nowicjusz

12 Kwi 2024, 19:39

Matieusz napisał(a): próbowałem różnych kombinacji, ale ani razu nie wydał dźwięku
Nie sądzę abyś coś tam w skrzynce bezpieczników znalazł aby ten brzęczek zadziałał tak jak ma działać . Dobudowanie / dołożenie takowego brzęczka nie jest proste . Normalny układ takiej sygnalizacji działa przy spełnieniu paru warunków . Włączone światła , wyciągnięty kluczyk ze stacyjki i otwarcie drzwi kierowcy .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

13 Kwi 2024, 12:58

Nie chodzi mi o skomplikowany układ z drzwiami, a montaż do bezpieczników jak to wiele osób robi gdzie piszczy gdy są włączone światła bez zapłonu i wice versa gdy zapłon jest włączony bez świateł.

Aczkolwiek nie mam pojęcia pod które bezpieczniki to u mnie podłączyć
Matieusz
Nowicjusz

13 Kwi 2024, 20:43

Matieusz napisał(a): montaż do bezpieczników jak to wiele osób robi gdzie piszczy gdy są włączone światła bez zapłonu i wice versa gdy zapłon jest włączony bez świateł.
Tak , tak rozumiem . Chodzi Ci o proste rozwiązanie . Tylko że czy w Twoim aucie będzie miało zastosowanie ?? Ty masz furę z bloku wschodniego . Oni tam komplikują układ elektryczny . Pod jeden bezpiecznik wrzucają kilka obwodów . To nie jest tak jak np. w wiekowym wieśwagenie gdzie można taki prymitywny układ zamontować . Szukaj info na necie . Jak rozwiążesz to napisz dla potomności .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna