Jak polepszyć wygląd licznika?

25 Mar 2008, 19:19

Jeżeli liczniki są nudne do patrzenia, to można kupić ramki aluminiowe na zegary, białe tarcze z czerwonym wskaźnikiem i niebieskie podświetlenie zegarów. Wtedy będziemy przyjemnie patrzeć, ale na drogę też :D

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

25 Mar 2008, 20:37

Można też wymienić na licznik cyfrowy:PP
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Mar 2008, 13:21

Piter napisał(a):Można też wymienić na licznik cyfrowy:PP

też, ale mogą być mało czytelne podczas słonecznych dni, ale lepiej kiedy jeździmy w nocy.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

26 Mar 2008, 20:11

No elektroniczny to raczej przereklamowana sprawa;] Pięknie wyglądają takie liczniki:D Srebrne albo matowe:D:D:D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

26 Mar 2008, 22:23

Ja bardziej jestem za wypowiedzią Tiguan'a. Jeśli już to ewentualnie aluminiowe ramki lub zmiana koloru tarczy. Elektroniczne mi się w ogóle nie podobały. Lepiej miec wyskalowany pikuśny licznik niż jakieś liczydełko :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

06 Lis 2009, 19:19

Witam, dołączę się do wypowiedzi Kolegów na temat elektronicznych wskaźników. Powiem tak: Kupiłem do swojego samochodu elektroniczny uniwersalny obrotomierz do diesla z allegro.pl. Elektroniczny. Przejeździłem z nim pół roku i doszedłem do wniosku że trzeba to zmienić (cyferki za bardzo męczyły wzrok). Wymieniłem na wskazówkowy. Wychodzę z założenia, że wskazówka jest lepsza, bo widać ile jeszcze zostało do tzw. "czerwonego pola" :) Pozdrawiam
"Nie ważne przy czym stoisz, ważne jak tym jeździsz"
Marcin-88
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
    Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...

30 Mar 2010, 20:34

Zainstaluj po prostu dobre podświetlenie, wystarczy rurka z diodami led.
Flisu
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze