Jak pompować koła???

10 Cze 2008, 15:55

Jak należy zabrać się za dopompowanie opon (pompką ręczną)??? Czy wystarczy odkręcić tą czarną zakrętkę, na to nałożyć to zakończenie sznurka przy pompce i już można pompować, czy jeszcze coś trzeba zrobić???
agree
Nowicjusz

• 10 Cze 2008, 18:15

Najlepiej to jedź na stację benzynową, za 1 zł możesz dopompować wszystkie koła z ciśnieniomierzem, a zwykłą pompką to się wymęczysz tylko...
    Jest ryzyko, jest zabawa...
    Smakoszek
    Aktywny

Miejscowość: WPN

10 Cze 2008, 19:39

Na renomowanych stacjach(BP,Orlen itp) koła mozna dopompować za darmo.I tak najlepiej jest robić,ponieważ przy wężach są od razu cisnieniomierze,a prawidłowe ciśnienie w kołach to podstawa.A co do pompowania,to tak jak piszesz,wystarczy odkręcić ten czarny kapturek,założyć zawór na końcówce eża na wentyl i można pompować.A jeżeli koło nie chce się dać napompować,to uszkodzony jest wentyl.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

10 Cze 2008, 23:50

Dokładnie tak jak piszą koledzy. Jeśli w pobliżu (co nie wydaje mi się możliwe) nie masz renomowanej stacji na pewno masz jakiś market. U mnie w mieście w wielu już marketach można sobie napompować koła za darmo. Pompka nożna to już ostateczność...
    GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
    Bryann
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
    Auto: Nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
      Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...