Jak przerobić sam ciężarowy na osobowy

07 Sty 2015, 00:49

Witam, chciałbym przerobić pojazd ciężarowy o masie własnej 4000kg :o na osobowy o dmc 3500
odchudzenie samochodu nie byłoby dla mnie problemem nawet o 1000kg jak załatwić coś takiego żeby było ok
silvershadow
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: All
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

07 Sty 2015, 18:06

silvershadow napisał(a): chciałbym przerobić pojazd ciężarowy o masie własnej 4000kg na osobowy o dmc 3500
Myślę ze chodzi Ci o DMC 4000kg a nie masie własnej 4000kg.. :?: Parametr DMC pojazdu jest praktycznie nie do ruszenia.Mozesz ewentualnie w tej sprawie udać się na OSKP moze diagnosta coś podpowie.Jednak cienko ja to widzę...Natomiast sama przeróbka z cięzarowego na osobowy to zaden problem.Mozesz napisać co to za samochód.. :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Sty 2015, 22:17

Samochod to stary ził i on własnie wazy 4t ujecie troszke kg z tego pojazdu to żaden problem
silvershadow
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: All
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

08 Sty 2015, 10:20

silvershadow napisał(a):Samochod to stary ził i on własnie wazy 4t ujecie troszke kg z tego pojazdu to żaden problem

Ciężka sprawa,łatwiej chyba zrobić kategorię C :wink:
Jedyne co przychodzi mi do głowy to przeróbka na jakiś pojazd specjalistyczny,ale to takie fantazjowanie,nie mam pojęcia czy to w ogóle możliwe :?
A ta "troszka" to coś koło tony musiałaby być 3t masy własnej +ładowność 0,5t :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

08 Sty 2015, 17:22

silvershadow napisał(a):Samochod to stary ził
Oczywiscie o takim"wynalazku"slyszałem czy wręcz w dawnych czasach widzialem.Jezeli jest to samochod skrzyniowy to zapomnij o jakichkolwiek zmianach.A czy przypadkiem nie śniła Ci sie zmiana ilosci miejsc siedzacych... :?: Oczywiscie myslę o zwiększeniu ich... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

08 Sty 2015, 18:10

Migi60 napisał(a):Jezeli jest to samochod skrzyniowy to zapomnij o jakichkolwiek zmianach.

Skrzyniówki tak łatwo by nie odchudził(o tonę),myślę że to wywrotka.Ale jestem bardzo ciekawy po co to przerabiać na osobówkę(to mnie najbardziej męczy :o )
Dawno,dawno temu miałem nieprzyjemność tym jeździć,był już po przeróbce(wstawiony diesel z ify) i jazda tym rusko-niemieckim(NRD) wynalazkiem to była mordęga :o
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...
    Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
    Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...