Jak przerobić sam ciężarowy na osobowy

07 Sty 2015, 01:49

Witam, chciałbym przerobić pojazd ciężarowy o masie własnej 4000kg :o na osobowy o dmc 3500
odchudzenie samochodu nie byłoby dla mnie problemem nawet o 1000kg jak załatwić coś takiego żeby było ok
silvershadow
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: All
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

07 Sty 2015, 19:06

silvershadow napisał(a): chciałbym przerobić pojazd ciężarowy o masie własnej 4000kg na osobowy o dmc 3500
Myślę ze chodzi Ci o DMC 4000kg a nie masie własnej 4000kg.. :?: Parametr DMC pojazdu jest praktycznie nie do ruszenia.Mozesz ewentualnie w tej sprawie udać się na OSKP moze diagnosta coś podpowie.Jednak cienko ja to widzę...Natomiast sama przeróbka z cięzarowego na osobowy to zaden problem.Mozesz napisać co to za samochód.. :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Sty 2015, 23:17

Samochod to stary ził i on własnie wazy 4t ujecie troszke kg z tego pojazdu to żaden problem
silvershadow
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: All
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

08 Sty 2015, 11:20

silvershadow napisał(a):Samochod to stary ził i on własnie wazy 4t ujecie troszke kg z tego pojazdu to żaden problem

Ciężka sprawa,łatwiej chyba zrobić kategorię C :wink:
Jedyne co przychodzi mi do głowy to przeróbka na jakiś pojazd specjalistyczny,ale to takie fantazjowanie,nie mam pojęcia czy to w ogóle możliwe :?
A ta "troszka" to coś koło tony musiałaby być 3t masy własnej +ładowność 0,5t :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

08 Sty 2015, 18:22

silvershadow napisał(a):Samochod to stary ził
Oczywiscie o takim"wynalazku"slyszałem czy wręcz w dawnych czasach widzialem.Jezeli jest to samochod skrzyniowy to zapomnij o jakichkolwiek zmianach.A czy przypadkiem nie śniła Ci sie zmiana ilosci miejsc siedzacych... :?: Oczywiscie myslę o zwiększeniu ich... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

08 Sty 2015, 19:10

Migi60 napisał(a):Jezeli jest to samochod skrzyniowy to zapomnij o jakichkolwiek zmianach.

Skrzyniówki tak łatwo by nie odchudził(o tonę),myślę że to wywrotka.Ale jestem bardzo ciekawy po co to przerabiać na osobówkę(to mnie najbardziej męczy :o )
Dawno,dawno temu miałem nieprzyjemność tym jeździć,był już po przeróbce(wstawiony diesel z ify) i jazda tym rusko-niemieckim(NRD) wynalazkiem to była mordęga :o
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wystawa "Od 0 do 100" w Audi museum mobile
    Wystawa "Od 0 do 100", prezentowana w Audi museum mobile w Ingolstadt, ukazuje moment, w którym marka Audi weszła na stałe do segmentu aut klasy wyższej. Tym momentem, bardzo znaczącym w historii koncernu AUDI AG, ...