Jak przewozić zwierzaki?

30 Kwi 2019, 08:25

Oczywiście trzeba zakupić odpowiednie klatki do przewozu zwierząt. Nie jest to może tanie, ale jeśli chce się zwierze przewozić to trzeba zainwestować.
Emil222
Początkujący

07 Maj 2019, 09:31

A macie jakieś sprawdzone klatki które warto kupić? Może link dacie?
Anton682
Nowicjusz

30 Maj 2019, 14:49

Ostatnio sporo na ten temat czytałam, bo czekała mnie pierwsza dłuuga trasa z moją młodą Łajką. W przepisach nie ma nic o przewożeniu zwierząt, ale jak trafi się czepliwy policjant, a psiak jest mega ruchliwy, to można dostać mandat za „stwarzanie zagrożenia na drodze” :? . Moja sunia to jeszcze szczeniak, którego wszędzie jest pełno! Nawet jak jedziemy do weta kilka kilometrów, to biega po całym aucie i próbuje wejść na kolana, gdy prowadzę.. Dlatego zawsze starałam się, żeby ktoś siedział z nią z tyłu. Przeglądając internet, wpadłam na tekst o przeworzeniu psów – jak-bezpiecznie-podrozowac-z-psem-vt103770.htm. Po jego przeczytaniu poleciałam szybko po szelki do pasów, pełna nadziei, że to rozwiąże mój problem. O jak bardzo się myliłam! :D Jeden płacz! Szelki pogryzione po pierwszej trasie :/. Patent super, ale nie dla takiego młodego szatana jak ona :twisted: ! Ostatecznie zdecydowałam się na klatkę do bagażnika. Zainwestowałam w taką dużą, żeby miała sporo miejsca, jak podrośnie. Początki były trudne, ale dostała kulę smakulę i zajęła się jej rozpracowywaniem. Oczywiście staraliśmy się co godzinę robić postoje, żeby mogła się wyprostować, napić i załatwić. W ostateczności nie było aż tak źle – wszyscy przetrwaliśmy :happy:
BabaZaKółkiem
Obserwowany

27 Sie 2019, 08:32

Witajcie! Dołączę się do tematu, ponieważ mam trochę doświadczenia z przewożeniem psów w aucie. Do momentu wypadku pies jeździł zawsze z tyłu przypięty szelkami do pasów (do tego cyngla, w który zapina się pas). Jakiś koleś uderzył nas w przód od strony kierowcy. Pies poleciał jak kłoda, ale na szczęście zatrzymał się na oparciu siedzenia pasażera (pasy same puściły). Skończyło się na stresie i użalaniu się nad sobą (zawsze to robi). Od tego czasu nasz czworonóg jeździ w klatce w bagażniku (klatkę przymocowaliśmy pasami, żeby w przypadku gwałtownego hamowania nie latała na bagażniku).
gabikru
Nowicjusz

26 Wrz 2019, 15:58

gabikru napisał(a):zatrzymał się na oparciu siedzenia pasażera (pasy same puściły)
To musiało być coś źle zapięte lub jakieś słabe pasy pies miał. Najlepsze są takie szelki które mu się zakłada i dopiero przypina. Jak jest wszystko ok to nie ma możliwości żeby się wypiął podczas szarpnięcia.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Kwi 2020, 21:58

Moim zdaniem zwierzęta najlepiej przewozić w specjalnych klatkach do tego przystosowanych
bananart55
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...

27 Kwi 2020, 20:36

Ja przewożę zawsze kota w transporterze na podłodze pod siedzeniem pasażera ;)
autodrive
Nowicjusz

Auto: Skoda