Jak rozpoznać magiel?

29 Sie 2011, 14:01

Witam. Zaraz po zakupie auta pojechałem do mechanika który nie bardzo zna się na Fredach ale po obejrzeniu maglownicy stwierdził że chyba oryginał. Więc ja wesół i niczego nieświadomy jeżdżę sobie autem prawie rok aż tu przy wymianie sprzęgła kolesie którzy się już znają stwierdzili przez tel (mam lekkie wątpliwości czy w ogóle zajrzeli), że magiel od opla :shock: . W związku z tym mam pytanie jak odróżnić opla od oryginału? Czy da si to zrobić wizualnie, a jeśli tak to na co patrzeć?
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

29 Sie 2011, 14:27

inne wymiary ... :?:
chamskie oznaczenia Opla :?:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

29 Sie 2011, 14:32

A gdzie dokładnie to oznaczenie?
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

29 Sie 2011, 14:33

numer częsci masz nabity na obudowie, popatrz gdzie jest w oryginalnym frelku i jaki ma numer reszta będzie nie do przyjęcia :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

29 Sie 2011, 14:40

Ok, dziękować wielce.
Fabutek
Początkujący

29 Sie 2011, 14:51

A gdzie najlepiej zakupić oryginał jakby co?
Fabutek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...
    Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...

31 Sie 2011, 23:40

spytaj w intercarsie , inter teamie ale mogą chcieć starą origin na wymianę ,
lub alledrogo - kole 2 tysi , chyba że zwiekszyła sie podaż ,
otwórz w aukcji zobaczysz zdjęcie oryginału najcześciej TRW
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna