REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jakie zaś spawanie ściany grodziowej we frelku?Karson napisał(a):zacząć trzeba od tego, że frelka bym nie kupił, gustuje w innych samochodach![]()
nie chodzi o dyskredytację tylko ostrzeżenie - przepisy nie są do końca jasne jak postępować z samochodami przerobionymi z RHD na LHD - @pocieszny napisał o numerach VIN, do tego dochodzą zmiany w konstrukcji samochodu, przespawanie ściany grodziowej już narusza konstrukcję...
dokładnie i to jest dobre podsumowanie tego tematu, może temat będzie wart odnowienia jak będzie można u nas rejestrować auta RHDKonrad Targówek napisał(a):ja mam karte pojazdu nowiutką i nie ma tam ani słowa o tym, że to angol
Wszystkie VIN-y są zgode z nadwoziem
Angole jak i auta z USA z przerabianymi lampami, nie mają żadnych adnotacji po przystosowaniu dokonuje się zerowego przeglądu i rejestracji jeżeli auto spełnia wymogi naszego kodeksu ruchu dorgowego, nie ma tu znaczenia czy jest to auto z USA, Chin czy Anglii
tak tylko zapomniał o jednymLegion1349 napisał(a): nie rozumiem o co wam chodzi z tym numerem vin uczepiliście się tego, w nowym dowodzie masz wbity numer vin jaki widnieje na nadwoziu, a polskie przepisy traktują to tak skoro samochód ma pierwszy przegląd i został dopuszczony do ruchu drogowego w polsce, w efekcie czego jest zarejestrowany i ma polskie blachy to w tym przypadku numer vin (z cyfrą mówiącą że jest RHD) jest traktowany jako dostosowany do naszych przepisów i naszego ruchu drogowego. Nie ma żadnego wbijania/aktualizowania numerów vin w karcie pojazdu itp. Tak mi dzisiaj powiedział kierownik wydziału komunikacji w sosnowcu, gdy byłem wyrejestrować swój stary samochód. Rozumiem o co chodzi pociesznemu, ale wydaje mi się że puki nie będzie w polsce nowelki ustawy, odnoście samochodów LHD i RHD, to tak naprawdę każdy będzie mógł wysnuwać własną teorię na temat numeru vin itp.
pocieszny napisał(a):tak tylko zapomniał o jednym pewnie dlatego że nie jest diagnostą nie jest aktualizowany nr VIN tylko jest adnotacja że VIN nie zgadza się ze stanem faktycznym, tak jak przy zmianie silnika na większy/mniejszy bądź zasilania innym paliwem, WK ma to gdzieś bo to nie jego broszka, tylko Twoja jak pan na stacji powie ze nie podbije Ci przeglądu bo to nie jest samochód od tego VINu po to dostałeś kartę pojazdu (taka bordowa książeczka co ci ją w domu kazali trzymać
Legion1349 napisał(a):może temat będzie wart odnowienia jak będzie można u nas rejestrować auta RHD