Witam wszystkich. Po zakupie amerykańskiego auta wielu z nas ma problem z odtwarzaczem DVD a dokładniej z trybem NTSC.Po zakupie mojego auta też borykałem się z tym problemem ,dzieci ciągle zawracały głowę kiedy naprawie dvd.No i tak pewnego dnia postanowiłem się za to zabrać.Po sprawdzeniu kilku forów przeczytaniu dziesiątek postów okazało się że temat nie jest taki prosty . Postanowiłem odwiedzić kilka warsztatów i sklepów ale albo panowie twierdzili że się nie da albo inwestycja okazywała się zbyt droga ( minimum 700 zł) więc odpuściłem.Pare dni później dzieciom w pokoju padł tuner DVB-T i byłem zmuszony kupić nowy ,zacząłem się przyglądać modelom i funkcjom jakie posiadają i jeden miał obsługę trybu NTSC ,obsługę USB i co ważne zasilany był na 5 V ( 5Vmamy w USB) jest to dekoder Manty model 010SXT2 .Skoro i tak musiałem kupić więc warto było spróbować podłączyć go w aucie. Podłączenie jest proste z małą przeróbką , potrzebujemy kabel USB i przejściówkę USB do zapalniczki oraz kabel video 3 x chinch-chinch ( czy jak to się tam pisze ). pierwsze uruchomienie można zrobić sobie w domu i uruchomić tryb NTSC .Jak już mówiłem dekoder jest zasilany na 5V więc musimy odciąć ładowarkę od kabelka i zamiast ładowarki podłączyć odciętą końcówkę z kabla USB w ten sposób powstał kabelek zasilający Usb-jack.podlaczamy go do przejściówki USB i do zapalniczki dekoder podłączamy kablem video do radia poprzez widoczne tam chinche w radiu ustawiamy wyjście AUX i gotowe . Dekoder montujemy na taśmę dwustronna pod nawiewem powietrza między fotelami ,kabel video przeciągamy między fotelami ( ja rozebrałem schowek i maskownice automatu więc kable są w miarę ukryte) no i koniec . Możemy się teraz cieszyć tv naziemną (działa na postoju z anteną można dokupić) dekoder obsługuje też USB z wszystkimi formatami DivX itd.więc mamy nieograniczone możliwości Dzieciaki zadowolone z bajek i filmów ,ja mam spokój i całość kosztów to 100 zł .Mam nadzieję że pomogłem pozdrawiam .
Fajna sprawa i chyba to najtańsze rozwiązanie żeby puścić filmy na oryginalnym zestawie i wyświetlaczu DVD w takim samochodzie ze stanów. W sumie nic nie trzeba przerabiać, a wystarczy odpowiednio podłączyć urządzenie np. takie jak opisałeś pod AUX. Dzisiaj z płyt i tak mało kto korzysta przynajmniej wiem to po sobie.
Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.