Opel Insignia - diesel 2.0 - 2010 Nie można połączyć się z urządzeniem

31 Maj 2018, 11:11

Witam, na wyświetlaczu radia pojawia się komunikat "Nie można połączyć się z urządzeniem", przez co radio ni w ząb nie działa. Wcześniej, w trakcie jazdy radio się rozłączało i podłączało na zmianę, oraz wszystkie wyświetlacze gasły i się zapalały. Kiedy zatrzymałam auto i sprawdziłam akumulator okazało się, że jedna klema od akumulatora była poluzowana. Po dokręceniu radio już nie działało i wyświetlał się powyższy komunikat. Czy ktoś może mi poradzić w jaki sposób to naprawić?

Dołączam zdjęcie tego komunikatu.
Gość99183

29 Cze 2018, 16:16

Prawdopodobnie przez problemy z napięciem doszło do zawieszenia się sterowników odpowiedzialnych za wyświetlacz i połączenie z radiem. Spróbuj odłączyć klemę od akumulatora na kilka minut po czym sprawdź ponownie czy wszystko wróci do normy.
Proponuję również sprawdzenie pozostałych kabli czy nie są gdzieś luźne.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    DS E-TENSE FE 19 - bolid Formuły E nowej generacji
    Bolid Formuły E nowej generacji został zaprezentowany na torze. DS E-TENSE FE 19 ma za sobą pierwsze kilometry, które pokonał w pobliżu siedziby DS Performance w Wersalu. Próba nie była ścisłym testem – ...