Jak sprawdzić radio??

18 Lis 2010, 12:14

Witam,koledzy mam takie pytanie otóż wczoraj dostałem od kumpla fajne radyjko CD marki Clarus.Problem jest taki bo niewiem czy to radio działa bo kumpel jak podłączał u siebie w aucie to poplątały mu sie tam jakieś kable i wybiło bezpiecznik.Słyszałem żeby podpiąć radio pod wzmacniacz no ale niestety go nie mam :neutral: i moje pytanie jest takie jak moge go sprawdzić?Będę wdzięczny za pomoc.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lis 2010, 17:30

Najprościej jak wypniesz z wtyczki zasilającej czerwony i czarny przewód te najgrubsze zazwyczaj i podepnij pod akumulator czerwony plus czarny minus radio powinno zacząć działać. Kiedyś tak sprawdzałem radio w domu pod zasilaczem 12V bo nie chciało mi się rozgrzebywać konsoli w aucie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

18 Lis 2010, 18:22

barol91 napisał(a):Witam,koledzy mam takie pytanie otóż wczoraj dostałem od kumpla fajne radyjko CD marki Clarus.Problem jest taki bo niewiem czy to radio działa bo kumpel jak podłączał u siebie w aucie to poplątały mu sie tam jakieś kable i wybiło bezpiecznik.Słyszałem żeby podpiąć radio pod wzmacniacz no ale niestety go nie mam :neutral: i moje pytanie jest takie jak moge go sprawdzić?Będę wdzięczny za pomoc.

Najprosciej to by bylo porobic zdjecia i przeslac mi na poczte Mozna podpowiedziec ale jak sie nie widzi nic to gdybanie Napisz na gg i pomoge ci
Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
elektron1234
Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

18 Lis 2010, 18:54

Już nie trzeba bo wiem co i jak.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bezpieczniej bez śmieci na drodze
    Na drodze można spotkać różne przedmioty i przeszkody - od rozlanego oleju, kawałków opon, kołpaków, przez puszki, plastikowe torby, aż po szkło czy nawet meble. Takie niemiłe niespodzianki mogą spowodować ...