Witam, mam taki problem. Kupiłem samochód w danii i otrzymałem fakture i jakby dowod rejestracyjny samochodu. I teraz chcę sprzedać ten samochód. Muszę auto oplacać itp czy wystarczy tą fakturę co otrzymałem i ten dowod dać i dołączyc do tego zwykla umowe kupna-sprzedazy ?? Proszę o pomoc
Przepisy mówiły, iż każda sprzedaż pojazdu, który nie został zarejestrowany w Polsce, rodzi obowiązek zapłaty akcyzy.czy coś sie zmieniło?.A pozatym US,recykling i dopiero sprzedaż.pozdro
Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach. Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
Badaj auto i przeprowadzaj regularne badania techniczne Sprawność techniczna pojazdu jest kluczowym elementem bezpieczeństwa ruchu drogowego. Najczęściej stwierdzane przez policję usterki w pojazdach, które uczestniczyły w wypadkach drogowych, to braki w oświetleniu (54%), ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.