Jak sprzedać samochód z Danii

23 Wrz 2010, 19:53

Witam, mam taki problem. Kupiłem samochód w danii i otrzymałem fakture i jakby dowod rejestracyjny samochodu. I teraz chcę sprzedać ten samochód. Muszę auto oplacać itp czy wystarczy tą fakturę co otrzymałem i ten dowod dać i dołączyc do tego zwykla umowe kupna-sprzedazy ?? Proszę o pomoc
gmatek
Nowicjusz

Miejscowość: Dania

23 Wrz 2010, 20:32

gmatek napisał(a):Muszę auto oplacać

Nie...
gmatek napisał(a): wystarczy tą fakturę co otrzymałem i ten dowod dać i dołączyc do tego zwykla umowe kupna-sprzedazy ??

Tak mozesz zrobić.Tylko pamiętaj o róznicy cen zebyś za duzo nie musiał"zanieśc"do US... :!: :!: :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Wrz 2010, 17:45

Przepisy mówiły, iż każda sprzedaż pojazdu, który nie został zarejestrowany w Polsce, rodzi obowiązek zapłaty akcyzy.czy coś sie zmieniło?.A pozatym US,recykling i dopiero sprzedaż.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
    Badaj auto i przeprowadzaj regularne badania techniczne
    Sprawność techniczna pojazdu jest kluczowym elementem bezpieczeństwa ruchu drogowego. Najczęściej stwierdzane przez policję usterki w pojazdach, które uczestniczyły w wypadkach drogowych, to braki w oświetleniu (54%), ...