Jak sprzedać szybko samochód??

13 Lip 2014, 21:37

Jeśli chodzi o ten skup w Katowicach to korzystałem z tego z linku gdybyście chcieli skorzystać. Mój post cały- strona wcześniej :)
karit
Obserwowany

Auto: audi a4

27 Wrz 2014, 23:43

ja pamietam jak sprzedawalem kiedys na allegro i na poczatku bylem taki podekscytowany, ze rosnie liczba wyswietlen, niestety z dnia na dzien czulem sie gorzej, bo wyswietlen bylo coraz wiecej, a nikt nie dzwonil, ani nie pisal zapytan co do auta. wiec generalnie po kilku takich epizodach postanowilem sobie dac siana i przerzucic sie na cos bardziej powaznego. od pewnego czasu zauwazylem swietna robote jaka wykonuja w skupach samochodów i od tamtego czasu moje problemu z tym, ze niby jest ruch, ale tak naprawde wcale sie to nie przeklada na zakup - zniknely. plus jest o tyle duzy, ze nie wiem czy wiecie, ale za wystawianie takich ogloszen trzeba placic. wiec ja juz podziekuje za placenie innym za mozliwosc ogladania mojego samochodu. mozna to robic na ulicy i za darmo dla kazdego ;)
sandrynier84
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 03 1984
Przebieg/rok: 34tys. km
Auto: vw g III
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

24 Paź 2014, 18:15

Skupy samochodowe płacą od ręki. I mają naprawdę fajne oferty za samochody. Jak chcesz to możesz wycenić samochód online i sam się przekonasz, że się opłaca. Osobiście tam sprzedaje samochody i jestem zadowolony. Masz opcje do wyboru co do zapłaty przelew albo co ja wybieram od ręki. Dlatego zajrzyj warto
hyccu
Nowicjusz

Auto: audi

07 Lis 2014, 11:32

Najlepiej sprzedać auto w skupie, jest najszybciej. Ja ostatnio sprzedawałem. Fajna sprawa, płaca od razu gotówką, dojeżdżają do Ciebie. Mają ogólnie niezłe oferty, więc wydaje mi się, że warto. :) Biorą samochody w każdym stanie.
jaskier87
Obserwowany

Auto: Audi A4

12 Lut 2015, 22:34

Moim zdaniem równiez opcja skupu jest najlepsza nie dość że nie musisz w to inwestować żadnych pieniędzy, nawet odholują Ci auto, to jeszcze nic nie musisz robić, przyjadą wycenią i dadzą gotówkę, ok może nie tyle ile byś zarobił na allegro, ale przynajmniej od razu i na pewniaka :)
dzaris
Nowicjusz

Auto: Yaris

18 Lut 2015, 22:15

Wszystko zależy od marki...Mercedesa ciężko sprzedać...a Audi sprzedajesz praktycznie "od ręki". Skupy aut - niby dobra sprawa, ale zawsze można wystawić auto na neta i poczekać - wszystko ma swojego kupca. Pocieszam się teraz troszkę, bo mam fajnego starszego Meśka i nie mogę sprzedać, bo po prostu te auta są mało chodliwe :(
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

26 Lut 2015, 01:07

Jak wysiłek włożony w próbę sprzedaży samochodu nie przynosi efektu. Oj wiem coś o tym jak miałem problemy ze sprzedażą swojego pierwszego już bardzo wysłużonego samochodu to warto pomyśleć o skupie aut. Ja rok temu trafiłem przez google do złomowania w Wigmet i teraz wiem, że warto - zawsze kilkaset złotych w kieszeni przy praktycznie zerowym wysiłku. Żałuję, że od razu się na to nie zdecydowałem. Rozmowy telefoniczne z ludźmi doprowadzały mnie do szału, mamy bardzo niezdecydowane społeczeństwo.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Mar 2016, 12:07

Najszybciej sprzedasz na dobrym portalu z ogłoszeniami. Musisz się tylko postarać o przyciągnięcie uwagi i na pewno się uda. Na pewno pamiętaj o tym, żeby samochód dobrze wyglądał. Zerknij sobie na serwis: sprzedajemy.pl . Tam masz sporo wzorcowych ogłoszeń. Możesz tam też wystawić własne ogłoszenie.
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60

15 Mar 2016, 12:50

Swój pierwszy samochód próbowałam sprzedać przez różne portale ogłoszeniowe. Kilka osób przyjechało obejrzeć, ale tak wybrzydzali, udawali znawców i próbowali namówić mnie do zejścia z ceny (i tak niezbyt wygórowanej), że dałam sobie spokój z dalszymi próbami. Auto poszło na skup. Może zarobiłabym więcej sprzedając je normalnie, ale dzięki temu nie miałam żadnych więcej problemów.
Zielonka
Początkujący

Prawo jazdy: 07 03 2010
Auto: Fiat Sedici
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Rok produkcji: 2014

20 Mar 2016, 01:42

Warto dać ogłoszenie w sieci, teraz jest mnóstwo dobrych portali aukcyjnych, gdzie przy niskich kosztach można wystawić auto.
mielo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 2000
Auto: Lanos
Silnik: 2.0 benzyna
Rok produkcji: 1996

20 Mar 2016, 13:09

Allegro, OLX, prasa lokalna, wywiesić kartę na samochodzie. A jak dalej nie idzie lub masz dosyć świrów to polecam skupy aut. Na pewno jest w Twojej okolicy. Podaj miasto to może będę wiedział coś więcej.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Kwi 2016, 10:46

Najpierw skorzystać z bardziej tradycyjnych metod czy raczej kanałów sprzedaży, czyli kartka w oknie albo innym widocznym miejscu w aucie oraz internet.
Co prawda za część serwisów trzeba płacić, ale można sobie ustalić liczbę dni, przez które ogłoszenie ma wisieć, wtedy wyjdzie taniej.
A dopiero jak to nie zadziała to skierować się w stronę skupu samochodów, bo istnieje większe prawdopodobieństwo, iż im się uda szybciej sprzedać.

Musimy mieć świadomość, że czasem może długo potrwać, zanim uda nam się sprzedać, takie nastawienie na szybki zysk, żeby potem być rozczarowanym, mija się z celem.
krotleo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 06 04 2008
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.6 TSI
Typ: Hatchback

12 Kwi 2016, 12:02

Ja jestem na etapie kupna samochodu, jeszcze się zastanawiam czy kupić teraz czy poczekać do jesieni. A Sprzedałem samochód niedawno przez internet. Wystawiłem na kilku portalach. Poszedł ostatecznie z otosfery. A pod młotek poszła Skoda.
makowskiER
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 05 2009
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna

01 Maj 2016, 11:50

Pewnie, że zawsze warto próbować sprzedać samemu, tylko żeby to było takie łatwe jak się wydaje. Wiąże się to z wieloma negatywnymi konsekwencjami, stąd też skupy aut mogą okazać się bardzo pomocne.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Lip 2016, 14:47

Jeśli dasz bardzo dobrą ofertę w ogłoszeniu to jest szansa, że sprzedasz go w 1-2 dni a dostaniesz więcej niż gdybyś sprzedał go do komisu (pamiętaj, oni też muszą zarobić!). Wystarczą dobre zdjęcia (jak przygotować samochód masz tutaj poniżej, treściwy opis i wrzucić potem chociażby na grupy na facebooka (do swojej miejscowości i miejscowości pobocznych). Ja swojego trupa sprzedałem w 3 dni (i dostałem więcej (2500 zamiast 1500) niż z łaski swojej chciał mi dać Mirek z komisu).

"Aby zyskać całkiem sporą sumę pieniędzy, a może nawet zarobić na sprzedaży, warto podwyższyć standard sprzedawanego auta. Takie zabiegi jak diamentowa ochrona lakieru, zwyczajne umycie go, renowacja kierownicy, gałki od skrzyni zmiany biegów – to nie są kosztowne sprawy, a wpływają bardzo korzystnie na wizualny stan dla potencjalnego kupującego. Nikt przecież nie będzie patrzał przychylnym okiem na wytartą nawet najwyższej jakości skórę w tapicerce."
tabaciarz
Obserwowany

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Fiat 126p
Silnik: 650cm3
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1995