Zawodówka Mechanik samochodowy

21 Maj 2009, 20:45

Witam
Chodze teraz do 3 gimnazjum i jak zkonćze to chcem iść do zawodówki na mechanika samochodowego i chciałem sie zapytać jak to wyglonda????????
asusart
Nowicjusz

21 Maj 2009, 22:06

Żle... a nawed pofiem... bałdzo zile
pawel_suzuki
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

21 Maj 2009, 23:36

Stary weź się ku*** za naukę bo jeśli ma się być dobrym mechanikiem to trzeba znać się na kilku rzeczach, a jeśli będziesz to robił tak jak piszesz to ciężko... A jeśli się postarasz i będziesz w tym dobry to masz niezłą kasę i robisz to co lubisz. Można jednak skończyć doktora ale jeśli Cię to nie interesuje albo się do czegoś nie przykładasz to i tak lipa.
wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2001

22 Maj 2009, 11:06

Tak jak piszą koledzy - najpierw popraw się z polskiego.Następnie idz do technikum samochodowego,bo po zawodówce to będziesz miał ciężko dzisiaj znaleść pracę.Chyba,że w jakimś warsztacie-garażu i chcesz odwalać manianę.Ale w ten sposób długo nie pociągniesz,ponieważ jak kierowcy wybadają,że ten warsztat jest do d..y,to nie będą przyjeżdżali.A co za tym idzie nie będzie kasy...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Maj 2009, 11:28

A od kiedy mechanik musi być dobry z polskiego?
Od mechanika jako klient nie oczekuję poprawnej polszczyzny, ale tego, że mi zrobi auto, a do tego polski potrzebny nie jest.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Maj 2009, 11:49

Potrzebny do tego żeby chociaż w miarę poprawnie np. zapytać się o coś na forum jeśli coś mu jest potrzebne. Mechanik też powinien potrafić komunikować się z kimś, a od nauki jeszcze nikomu się nie stała krzywda.
O żesz ty kur..., w chu.. jeb.. twoja mać!!! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął.
wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...

22 Maj 2009, 16:12

No choćby po to,że jak przyjdzie mu wypisać fakturę,to żeby nie robił wstydu przed klientami.
Kiedyś kupowałem tapety w sklepie i obsługiwała mnie dość fajna dziewczyna.Jak wypisała mi fakturę,to byłem naprawdę w szoku.Napisała mi,że kupiłem "Tapeta dziecienca - Jasny Pokojik".Tapeta "Wiosenne Porarzenie słońcem".Ulicę wpisała mi Piłsuckiego".No troszkę wstyd...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

23 Maj 2009, 19:28

Wolałbym być mechanikiem, co pisze z błędami, ale naprawia auta, niż odwrotnie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Maj 2009, 22:20

Ale przecież nikt nie powiedział że jedno wyklucza drugie...
O żesz ty kur..., w chu.. jeb.. twoja mać!!! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął.
wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Maj 2009, 13:59

Otóż to.Tu chodzi tylko o to,czy kto go przyjmie do pracy,jeżeli np. pisząc podanie narobi byków.Inną sprawą jest to,że warsztaty raczej niechętnie przyjmują do pracy po zawodówce.Dzisiaj liczy się niestety wykształcenie.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

01 Maj 2022, 09:33

Co wy wszyscy pier...... e. Ja jestem po zawodówce niby demne ale wiedza niezmiernie wielka jak dla mnie naprawiam auta jako zajęcie
czasu dla siebie posługuje się komputerami nawet z UK(PO APNGIELSKU) I z ich oprogramowaniem.
Szczerze potrafię tyle że nie jeden serwis
by się SCHOWAŁ i wszystko że swoich oszczędności.Ale to wyłącznie chęć i wielkie HOBBY wraz ROZSĄDKIEM I WIEDZĄ prowadzą do tego. DZIEKUJE
piotrw229
Obserwowany