Jak sprzedać szybko samochód??

02 Sty 2012, 23:41

Witam.

Mam do sprzedania trzyletniego focusa. Zależy mi na czasie. Nie wiecie czy są komisy, albo jakieś firmy, które płacą od ręki gotówką najlepiej?

Nie mam czasu na giełdy, ogłoszenia itp.
Dostałem info, że importer sprowadza mi zamówiony wózek. Mam dosłownie tydzień na sprzedanie swojego focusa.

Pomoże ktoś? Pozdrawiam
baraba2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1992
Auto: Brak odpowiedzi

02 Sty 2012, 23:47

Może do salonu idź, niech go sprawdzą a jak jest sprawny to odkupią od ciebie i sprzedadzą komuś kto nie bedzie miał kasy na nowy
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

02 Sty 2012, 23:53

3 lata to jednak trochę jest, poza tym nie praktykują tego w moim mieście.
baraba2
Nowicjusz

02 Sty 2012, 23:57

W komisie nie polecam. Będą Cie ściemniać, że mają kupca i kasa za kilka dni. Będziesz czekał aż sprzedadzą i obudzisz się z ręką w nocniku. Mój kumpel sprzedał auto od ręki w jakimś skupie inernetowym.
Mogę spytać jaki to był skup.
elmaciejo
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 21 08 1995
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mondeo
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

03 Sty 2012, 00:00

Jeśli zależy Ci na czasie to najlepiej było oddać go do komisu dealera w którym kupiłaś nowe auto.
Jeśli było krajowe, serwisowane z niewielkim przebiegiem i byłaś pierwszą właścicielką to powinien pójść za niezłą cenę i od ręki.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Sty 2012, 12:28

Elomaciejo: Podaj, chętnie zobaczę.

@Jasiek90: Ale w komisach nie dają pieniędzy z góry, jak już to dopiero po sprzedaniu samochodu. Przynajmniej tak jest w moich.
baraba2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najdziwniejsze pomysły motoryzacyjne ostatnich lat
    Tegoroczne edycje targów motoryzacyjnych pokazały, że producenci samochodów podczas prac koncepcyjnych wciąż poszukują niestandardowych rozwiązań. Które z nich okażą się trafne, zweryfikuje czas. Eksperci ...
    Lexus GX 460 - bezpieczny i bardziej terenowy
    To już koniec plotek. Lexus zaprezentował właśnie odświeżony model GX 460. Zmiany nie są rewolucyjne, ale wyraźnie widoczne - samochód otrzymał nową stylistykę przodu, systemy bezpieczeństwa czynnego Lexus Safety System ...

03 Sty 2012, 20:02

@"baraba2"

elmaciejo, nie elomaciejo.

Co do tematu, pytałem się kumpla, mówi, że wysłał do kilkunastu skupów aut, ale najlepszą cenę dali mu z tego skupu : skup-samochodow.pl . Wypełnił jakiś tam formularz zgłoszenia. Tego samego dnia zadzwonili z ofertą cenową.
Jak już zebrał ofertę od innych i wybrał ten skup to puścił im meila, że sie zgadza. Tego samego dnia przyjechał koleś i wypłacił kase. Załatwił też wszystkie formalności wyrejestrowania w wydziale komunikacji i ubezpieczalni.
elmaciejo
Nowicjusz

04 Sty 2012, 11:53

Dzięki za link, ale czy oni bez żadnych dodatkowych kosztów dojeżdżają do klienta? Nie potrącą sobie z wypłatą gotówki za samochód potem??

P.S. Ja jestem z Wrocławia jakby co...
baraba2
Nowicjusz

05 Sty 2012, 21:34

Co to za problem? Jak cena będzie atrakcyjna to jedzie się na giełdę i sprzeda się z pocałowaniem ręki.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Sty 2012, 22:48

@baraba2:

Jasne, z tego co mi mówił, to dojechali do niego ponad 100 km. Cenę mu zaproponowali niezłą, naprawdę. Zadzwoń do nich a się wszystkiego dowiesz :))
elmaciejo
Nowicjusz

23 Mar 2012, 11:15

elmaciejo! - Wielkie dzięki za polecenie mi tej firmy!

Samochód został sprzedany już dawno, ale zapomniałem tutaj napisać :) Firma rzeczywiście przyjechała zapłaciła i zabrała samochód :)

Świetna firma i polecam każdemu.
baraba2
Nowicjusz

14 Gru 2012, 16:52

Ciężko znaleźć złoty środek między szybko a skutecznie. Bo, żeby skutecznie sprzedać samochód, trzeba przysiąść kilka dni, opisać auto, zrobić fotografie, znaleźć co najmniej kilkanaście serwisów ogłoszeniowych, zamieścić ogłoszenia, potem odbierać telefony, negocjować, itd, itp...
Tragedia.
Ewentualnie można skontaktować się z kimś z firmy która zajmuje się profesjonalnie sprzedażą, bo oni tym wszystkim co wyżej napisałem, zajmują się za klienta.
Czelny
Obserwowany

Auto: Honda

16 Sty 2013, 15:31

Spróbuj znaleźć firmę która zajmuje się wszystkim: spisanie parametrów, zrobienie fotek samochodowi, wstępna wycena i wrzucenie ogłoszeń na sieć. Sam próbowałem i auto sprzedałem bardzo szybko, bez zamartwiania się o formalności. :naughty:
andrusss
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 05 2003
Przebieg/rok: 48tys. km
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009

02 Mar 2013, 15:30

jak naprawdę chcesz szybko sprzedać auto to polecam skorzystanie z usług skupów aut, cena może będzie trochę niższa, ale możesz liczyć na otrzymanie gotówki do ręki, dobre skupy załatwiają również formalności, ja jako człowiek z Warszawy polecam Ci skup Selcar, Panowie dobrze wyceniają, nie są jakimiś cwaniakami i naciągaczami, a w tej branży często się to zdarza :/
CptKirk
Nowicjusz

Auto: toyota

09 Lip 2014, 22:21

Hej, sam ostatnio sprzedawałem samochód i zależało mi na czasie. Postawiłem na skup aut w Katowicach i opłacało się. Pieniądze dostałem szybko i problem samochodu z głowy. I wcale nie sądzę, iż dostałem mała sumę za niego;)
karit
Obserwowany

Auto: audi a4