Jak sprzedac?

31 Maj 2010, 02:04

Witam! Sprowadziłem auto w marcu br. ale chce je sprzedać opłaciłem akcyze i opłaty w skarbówce ale recyklingu juz nie. Samochód ma wykupione ubezpieczenie i teraz nie wiem jak to mam zrobic? W jaki sposób sprzedać? Musze opłacać ten recykling i rejestrować na siebie i dopiero sprzedać czy wystarczy ze opłaciłem tą akcyze i skarbówke a recykling opłaci nowy właściciel? ale czy nie bedzie mial problemow z zarejestrowaniem auta jesli wszystkie dokumenty sa na mnie ;p? dzieki za pomoc.
r.wierzbinski
Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek

31 Maj 2010, 07:32

r.wierzbinski napisał(a):Musze opłacać ten recykling i rejestrować na siebie i dopiero sprzedać

Tak recykling musisz oplacic na siebie ale auta rejestrować nie musisz zeby go
sprzedać.. :!: :!:
r.wierzbinski napisał(a):W jaki sposób sprzedać

Normalnie czyli sporządzasz umowę kupna-sprzedazy ale do tego musisz załączyć
dla kupującego:
1/ Umowę/orginał/kupna-sprzedazy pomiędzy Tobą a poprzednim właścicielem
2/ Opłatę w UC
3/ Opłatę w US
4/ DR/orginał/z kraju skąd pochodzi samochód
5/ Opłatę za recykling
Myślę ze to wszystko.Pozostale sprawy tj.badanie tech. i rejestracja to juz sprawa
nowego właściciela.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

UAZ Hunter
    Rosyjska terenowa legenda pojawiła się w 1972 roku i szybko zyskała uznanie służb mundurowych. Mówi się, że od tego czasu samochód ten uczestniczył w prawie każdym konflikcie zbrojnym. Obecnie w ofercie znajduje ...
    Wystawa "Od 0 do 100" w Audi museum mobile
    Wystawa "Od 0 do 100", prezentowana w Audi museum mobile w Ingolstadt, ukazuje moment, w którym marka Audi weszła na stałe do segmentu aut klasy wyższej. Tym momentem, bardzo znaczącym w historii koncernu AUDI AG, ...