Jak spuścić cały płyn z chłodnicy? Mitshubishi Lancer VIII

20 Gru 2021, 19:32

Witam. Przystąpiłem do wymiany płynu chłodzącego, odkręciłem zaworek od chłodnicy i zleciało jakieś 3 litry chociaż do układu wchodzi 7 litrów. Czytałem, żeby szukać na bloku (zaworu/śruby) żeby resztę płynu spuścić z układu. I teraz mam problem bo szukałem długo i namiętnie i nic takiego nie znalazłem.. jakieś pomysły na pozbycie się reszty płynu z układu? Pozdrawiam
MatiS911
Nowicjusz

20 Gru 2021, 20:04

Jaki tam masz silnik? W instrukcji co masz podane?

Przez kranik nie zawsze wszystko zleci, a jak nie ma korka spustowego z bloku silnika to najlepiej zdjąć dolny wąż od chłodnicy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Gru 2021, 22:51

Silnik to 1.8 143km a w instrukcji nie ma nic szczególnego napisane na ten temat. Jutro spróbuję jeszcze z tym wężem, może to coś da.
MatiS911
Nowicjusz

21 Gru 2021, 21:42

Odkręciłem dzisiaj ten wąż ale nic z niego nie poleciało.. nie miałem już czasu i zalałem go płynem, weszło tylko 3,5 - 4 litry gdzie według instrukcji powinno wejść 7 litrów..
MatiS911
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Essex Super Six 1927 rok
    Samochód jest klasycznym amerykańskim pojazdem z lat 20-tych. Koła z drewnianymi szprychami i duży 6-cylindrowy silnik. Essexy były najpopularniejszymi samochodami w Warszawie w branży taksówkarskiej! Pojazd ...