REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike napisał(a):a to ciekawe co piszesz, bo ostatnio w temacie o Audi do LPG jednak poleciłeś TFSI.
To nie wiem czemu po prostu jak normalny człowiek nie bierzesz pod uwagę kompaktu jakim jest A3, w sumie za 30k to masz fajnego Golfa mk7...a nie A4 b7Wiatrowy napisał(a):2. Nie mam dzieci i jeszcze jakieś parę lat pewnie nie będę miał, więc miejsce z tyłu, czy bagażnik nie są jakieś mega ważne.
demirbiras napisał(a):A3, w sumie za 30k to masz fajnego Golfa mk7...a nie A4 b7
demirbiras napisał(a):To nie wiem czemu po prostu jak normalny człowiek nie bierzesz pod uwagę kompaktu jakim jest A3, w sumie za 30k to masz fajnego Golfa mk7...a nie A4 b7 ale każdy robi jak uważa...
Wiatrowy napisał(a):Rozważę Jakiś konkretny silnik z tych Golfów? (benzyna, pod gaz najchętniej)
Wiatrowy napisał(a):Mam jeszcze jeden problem z całym podejściem do kupna w ogóle.
Sam mam pojęcie o samochodach podstawowe, typowy użytkownik.
I teraz rodzi się problem, jest auto do obejrzenia 300km dalej i co wtedy? (nie mam za bardzo nikogo znajomego, kto by pomógł, pojechał ocenić).
Płacić miliony mechanikowi jakiemuś, żeby ze mną jechał? Korzystać z firm oceniających samochody i też nie mało płacić? (korzystał ktoś z takich?)
Wiatrowy napisał(a):Rozważę Jakiś konkretny silnik z tych Golfów? (benzyna, pod gaz najchętniej)
a gdzie ja napisałem że ma być Audi?Invi napisał(a):Normalny człowiek wybierając auto w ograniczonym budżecie stara się odnaleźć kompromis spełniający wymagania i cechujacy się niezlym stosunkiem cena/jakość a nie "ma być audi"
Raziel11 napisał(a):1. To moze przy takich przebiegach lepiej odpuscic lpg jako must have i rozszerzyc mozliwosci o silniki z wtryskiem bezposrednim?
2. Wiec moze zamiast A4 jakis hatchback?
3. W zwykłej A4 tego sportowego zęba nie ma prawie wcale, juz predzej bym polecił A3 8P 2.0 TFSI ale tutaj rezygnujesz z LPG
4. Ja zjezdzilem cala polske szukajac swoich samochodów
5. Nie ma za co
fcgetin napisał(a):Zadbane a4 w benzynie kosztują.
Kao napisał(a):25k za auto z 2004 roku to chyba lekka przeginka, ja rozumiem że ładna, zadbana same ochy i achy no ale......
demirbiras napisał(a):To nie wiem czemu po prostu jak normalny człowiek nie bierzesz pod uwagę kompaktu jakim jest A3, w sumie za 30k to masz fajnego Golfa mk7...a nie A4 b7 ale każdy robi jak uważa...
Invi napisał(a):Normalny człowiek wybierając auto w ograniczonym budżecie stara się odnaleźć kompromis spełniający wymagania i cechujacy się niezlym stosunkiem cena/jakość a nie "ma być audi"
Invi napisał(a):Skoro nie masz pojęcia o autach to płacisz i tyle. Firmy dokonujące oceny są ok ale samemu również mniej więcej trzeba to zweryfikować. Jestem ciekawy ile mechanik chciałby za taką wycieczkę na pół dnia Jedziesz na miejsce ogarniając wcześniej kogoś w okolicy.
demirbiras napisał(a):Pod gaz kiepsko, ale takie 1,4/122 czy 125 albo 140, pojedzie podobnie albo niewiele gorzej jak A4 1,8T 163 za to spali mniej paliwa, fajna charakterystyka i współczesne auto.
Wiatrowy napisał(a):Czyżby gaz odchodził w zapomnienie w nowszych technologiach silników? Czy źle to rozumiem?
Ossy napisał(a):Wtrysk bezpośredni benzyny - w tej konstrukcji silnika wtryskiwacze benzynowe muszą pracować co jakiś czas, bo inaczej szlag je trafi. Dlatego przy instalacji do wtrysku bezpośredniego auto spala dużo więcej benzyny niż w sekwencji. No i instalacje są droższe - od 4000zł w górę. Ale to kwestia czasu, za parę lat ogarną to gazownicy i ceny trochę spadną.
jak na razie musisz się zdecydować czego chcesz, bo porównujesz całkiem zwinne turbo kompakty (również w wersjach 3d), do zwykłego dvpowozu na działkę albo na UberaWiatrowy napisał(a):Jeszcze chciałbym zapytać o Elantrę - bo możliwe, że miałbym z pewnego źródła, ale dopiero w lutym (za ok 45 tyś więc akurat bym trochę jeszcze dociułał), niestety póki co nic więcej nie wiem.
Wiatrowy napisał(a):Czyżby gaz odchodził w zapomnienie w nowszych technologiach silników? Czy źle to rozumiem?
mike napisał(a):jak na razie musisz się zdecydować czego chcesz
andrewb25 napisał(a):nie wiem dlaczego ludzie tanie mają parcie na te gó...ne współczesne benzyniaki