REKLAMA
Witajcie forumowicze.
Myślę o zmianie aktualnego samochodu jakim jest a4 b5 2000 1.9 TDI.
Na nowy samochód chciałbym przeznaczyć do 15k zł. Audi sprawuje się bardzo dobrze, przez 3 lata ponad 70k km bez żadnej awarii , zawieszenie sprawne bo przy kupnie od razu wymienione, silnik w bardzo dobrym stanie mimo 400k nalotu. Chce zmienić samochód bo przeszkadza mi komfort podróżowania, głośno w środku bo słychać diesla, szumi przy wyższych prędkościach do mam opadnięte drzwi przez wyrobione już zawiasy. Klimę trzeba zrobić (mam nadzieję,że tylko wymienić przewód i nabić, a w razie czego mam cały komplet klatyzacji z drugiej audi). No i na błotnikach i drzwiach wychodzi rdza. I tak sobie pomyślałem,że może warto w końcu zmienić samochód na coś młodszego.
W oko wpadł mi fiat bravo, ale w tej cenie raczej ciężko będzie kupić benzynke 1.4tjet. Wiec druga opcja jest znowu jakiś klektot tylko z innego kraju
Samochodem robię rocznie około 20k km, w tym codziennie dojazd do pracy 15km przez miasto Lublin (dość często mijam korki). No ale druga sprawa, przez dojazdy do pracy wolałbym chyba kupić benze z gazem, i tutaj 1.4 tjet okazałby się strzałem w 10.
I teraz pytanie , zmieniając audi na takiego fiata odczuje duże zmiany w komforcie podróżowania?
Czy lepiej doinwestować w obecny samochód i cieszyć się bezawaryjnością i odkładać na coś lepszego?