Jak ustalić model wyposażenia Volvo V50?

01 Mar 2010, 18:59

Cze! właśnie kupiłem V50 2,0D z 2007r. Auto jest sprowadzone z Belgii i nie wiem jaka to wersja wyposażenia (std, kinetic, momentum, summum). Czy jest możliwe ustalenie tego po jakichś kodach albo w jakiś inny sposób? dzięki
EdLikwidator
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

03 Mar 2010, 23:22

Część kolego..:) otwórz przednie drzwi pasażera i od strony zawiasów powinien być napis jaki to model wyposażenia Volvo v50.
simon16
Nowicjusz

Miejscowość: stargard

08 Mar 2010, 17:42

Dzięki za info, ale niestety na prawym słupku "A" są tylko informacje o poduszkach powietrznych :mad: :mad: :mad:
Z kolei na słupku "B" prawym jest tabliczka znamionowa, na słupku "B" lewym informacja odnośnie ciśnienia w ogumieniu, a na słupku "A" lewym też jakieś przestrogi w związku z poduszkami powietrznymi :evil:

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 17:51 ]
Ale sytuacja chyba się rozwiąże w czwartek, bo jestem umówiony w serwisie na wgranie polskiego softu do komputera, więc myślę, że coś się dowiem i ustalę i dam znać :wink:
EdLikwidator
Nowicjusz

15 Mar 2010, 19:25

simon16 napisał(a):Część kolego..:) otwórz przednie drzwi pasażera i od strony zawiasów powinien być napis jaki to model wyposażenia Volvo v50.

Zgadzam się z kolegą powyżej, info o wyposażeniu powinno właśnie tam się znajdować.
Drugim sposobem jest sprawdzenie po numerze VIN bądź na stronie volvo.
Pozdrawiam

[ Dodano: Pon Mar 15, 2010 19:26 ]
[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 17:51 ]
Ale sytuacja chyba się rozwiąże w czwartek, bo jestem umówiony w serwisie na wgranie polskiego softu do komputera, więc myślę, że coś się dowiem i ustalę i dam znać :wink:[/quote]

Powiedz mi tylko, ile płacisz za wgranie polskiego softu, bo sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem.
Z góry wielkie dzięki
DarkGno
DarkGno
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

15 Mar 2010, 21:28

Polski soft do komputera kosztuje 200 zł, a gdybyś chciał również polski język do radia i menu klimatyzacji w panelu środkowym to dodatkowo 400 zł (razem 600 zł). Ja wgrałem tylko do komputera, a odnośnie menu w panelu dostałem na kartce rozpisane menu po polsku.
Co do modelu, to dostałem wydruk pełnego wyposażenia z europejskiej bazy danych volvo
EdLikwidator
Nowicjusz

16 Mar 2010, 09:37

Mam jeszcze pytanie, czy takie wgranie języka polskiego robi się tylko i wyłącznie w serwisie i czy nie narobi mi to żadnych ubytków (problemów)? Czy jest to bezpieczne?
Być może moje pytanie nie należy do najambitniejszych, ale jeszcze nigdy nic podobnego nie robiłem i boję się, czy coś w komputerze się nie popsuje.
DarkGno
DarkGno
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

16 Mar 2010, 18:34

Ja wgrywałem to w niezależnym serwisie Volvo w Chorzowie. Mam na to fakturę i zarazem gwarancję na usługę. Z tego co się orientuję, to oni jeżdżą po Polsce i wgrywają ten soft - sprawdź na allegro, maja tam na aukcji rozpiskę kiedy i gdzie będą.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to myślę, że zależy kto to wgrywa...
EdLikwidator
Nowicjusz