VOLVO V70 II 2.5 TDI

02 Kwi 2010, 13:54

chciałbym uzyskać jakieś opinie na temat opisanego VOLVA w temacie. może ktoś miał, ma lub słyszał coś o tym aucie. Na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę podczas zakupu tego auta?

za wszystkie opinie z góry dzieki
lukaszlukasz
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

12 Kwi 2010, 13:33

Wygodny i przestronny samochód, mało awaryjny (jeśli z pewnego źródła), no i jak to volvo bezpieczne. Mimo gabarytów niejeden na siwatłach może się oszukać :) Spotkałem się z opiniami o kiepskich światłach, ale to jakies pojedyncze głosy.
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

12 Kwi 2010, 22:24

Volvo jest dlugowieczne, ekonomiczne, przestrosnne, swietne zawieszenie Four C, znakomita trakcja, perfekcyjny zakres regulacji foteli. Jednak nie pozostaje bez wad- jesli ktos chcialby oddac Volvo do serwisu, nie polecam, gdyz serwisowanie jest zbyt drogie i zby dlugie, slabe przednie wahacze, mechanizm zwijajacy rolety bagaznika czesto peka i nie mozna go nigdzie naprawic, stukaja tez laczki stabilizatora, kiepska widocznosc z tylu.
Mistrzostwo w każdej dziedzinie wymaga pracy, pracy i jeszcze raz pracy.
Sik Wit It
Nowicjusz

Miejscowość: Zgorzelec

27 Kwi 2010, 11:10

Zwróć uwagę na przebieg to że o ile dobrze wiem Volvo nie umieszcza koła zapasowego w swoich autach ze względu na to że mało kto z niego korzysta niektóre mają lżejszą dojazdówkę o ile pamiętam np takie [link do oferty na Allegro wygasł] , co do przebiegu trzeba wziąć pod uwagę fakt że jeśli chodzi o diesle to 180 km nie jest to aż tak dużo silnik się mniej zużywa niż w przypadku benzyniaka.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser FJ45LV - odrestaurowany unikat
    Amerykańska firma FJ Company zajmuje się twórczymi renowacjami klasycznych Land Cruiserów. Czasem samochody są odnawiane w duchu tradycji, lecz częściej efektem jest znacznie różniący się od oryginału ...