Ja dorażnie mogę ci polecić LIQUI MOLY OL-VERLUST STOP,300ml wystarcza na 3-4 l oleju silnikowego,skutki uszczelnienia następują według opinii producenta po przebiegu ok.600-800 Km,nie stosowałem tego produktu gdyż nie mam jeszcze wycieków z silnika ale dobrze kojarzę tę nazwę producenta z jego produktami,zastosuj i napisz czy pomogło,specyfik dostępny drogą internetową lub w sieci sklepów LECLERK,jeśli jednak wyciek jest duży to pomoże ci tylko wymiana uszczelnień
[ Dodano: Sob Wrz 12, 2009 18:40 ]Byłem dzisiaj w L.by zobaczyć co dokładnie pisze na opakowaniu tego preparatu a więc,regeneruje stwardniałe uszczelki gumowe przywracając im elastyczność
![Very Happy :grin:]()
,jak już napisałem skutki uszczelnienia pojawiają się po pewnym czasie,jest to interesujące gdyż zwykły zagęszczacz oleju( jak np.motor doktor)działa prawie natychmiast zmieniając lepkość kinetyczną oleju(bardziej gesty,wolniej przez to kapie),leję motor doktora do mojej skrzyni automatycznej (mam niewielki wyciek),dwie puszki na 6l oleju,skrzynia funkcjonuje lepiej,olej wolniej kapie a gdy wystygnie nie kapie w ogóle,nie wlałbym jednak tego specyfiku nigdy do silnika
![Exclamation :!:]()