Jak uszczelnić wycieki?

10 Wrz 2009, 11:20

Witam,
mam pytanko, a mianowicie czy zastosowanie tzw DOKTORA, który uszczelnia slilnik ma jakieś swoje złe strony. Słyszałem, że taki środek psuje silnik ale czy to prawda to nie wiem. Mam wycieki przy vectrze nie są one duże ale chciałbym to zniwelować.
Dziękuje z góry
POZDR
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • 10 Wrz 2009, 11:53

Jak masz niewielkie wycieki to powymieniaj uszczelki a niech Cię ręka Boska broni od stosowania motodoktora. To się wlewa jak masz trupa i chcesz sprzedać a nie do auta, którym chcesz jeździć...
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013

10 Wrz 2009, 15:00

Taa jak chcesz sprzedac i pozniej ktos niech sie martwi co nie. A co do zastosowania tego specyfiku to dokladnie o jaki ci chodzi, cos w rodzaju ceramizerow?
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

11 Wrz 2009, 19:27

Ja dorażnie mogę ci polecić LIQUI MOLY OL-VERLUST STOP,300ml wystarcza na 3-4 l oleju silnikowego,skutki uszczelnienia następują według opinii producenta po przebiegu ok.600-800 Km,nie stosowałem tego produktu gdyż nie mam jeszcze wycieków z silnika ale dobrze kojarzę tę nazwę producenta z jego produktami,zastosuj i napisz czy pomogło,specyfik dostępny drogą internetową lub w sieci sklepów LECLERK,jeśli jednak wyciek jest duży to pomoże ci tylko wymiana uszczelnień :!:

[ Dodano: Sob Wrz 12, 2009 18:40 ]
    Byłem dzisiaj w L.by zobaczyć co dokładnie pisze na opakowaniu tego preparatu a więc,regeneruje stwardniałe uszczelki gumowe przywracając im elastyczność :grin: ,jak już napisałem skutki uszczelnienia pojawiają się po pewnym czasie,jest to interesujące gdyż zwykły zagęszczacz oleju( jak np.motor doktor)działa prawie natychmiast zmieniając lepkość kinetyczną oleju(bardziej gesty,wolniej przez to kapie),leję motor doktora do mojej skrzyni automatycznej (mam niewielki wyciek),dwie puszki na 6l oleju,skrzynia funkcjonuje lepiej,olej wolniej kapie a gdy wystygnie nie kapie w ogóle,nie wlałbym jednak tego specyfiku nigdy do silnika :!:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...