Jak wcisnę sprzęgło to podbija mi obroty, później pomału schodzą

02 Lut 2023, 09:59

Witam powracam z problemem obrotów w mojej sonacie problem polega na tym że jak wcisnę sprzęgło to podbija mi obroty ,i podczas hamowania obroty też podbija i jest problem z opadaniem zawieszają się na chwilę i później pomału schodzą . Założony jest nowy krokowiec oraz czujnik przepustnicy. Czy ktoś ma jakiś pomysł czemu się tak dzieje i ewentualnie jakieś rozwiązanie. dzieki
arones77
Początkujący

Zdjęcia: 0
  • 02 Lut 2023, 10:08

Jakaś adaptacja tych czujników była robiona? Długo już masz taki problem, ile km od ich założenia zrobiłeś?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lut 2023, 10:27

No jakiś czas już mam diagnostyka nic nie pokazuje , przejechałem na nich może 1500 km może 2000 km i jest lipa przed wymianą czujników już tak się działo
    arones77
    Początkujący

02 Lut 2023, 12:03

Sprawdź dokładnie cały dolot czy jest szczelny i druga sprawa to podciśnienia.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lut 2023, 12:40

Było już sprawdzane właśnie wszystko jest ok . Nawet dwa razy i guzik
    arones77
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Awaria samochodu w weekend. Jak oszacować koszty?
      Weekendowa wycieczka to przyjemna wizja spędzenia wolnego czasu. Co jednak zrobić, gdy podczas podróży zepsuje się auto? Bezpieczeństwo pasażerów i kierowcy to podstawa. Później trzeba jeszcze pomyśleć ...
      Renault 5 super production
      To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...