REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przy obecnych temperaturach na zewnątrz jest to możliwe jak nie garażujesz auta. Tryb elektryczny jest wymuszany w określonych warunkach na to ma nawet wpływ temperatura baterii hybrydowej.Mona777 napisał(a):wyruszam nim o 7 rano dnia następnego to rusza i jedzie na normalnym silniku dopiero tak już dojeżdżam do pracy mam do niej 3 km to załącz się silnik elektryczny
Chyba EV - tryb elektryczny.Mona777 napisał(a):kontrolka EVI (zielony samochód)
Dokładnie ale z drugiej strony on nie pracuje w trybie elektrycznym, a napisałaś że dźwięki są słyszalne. W trybie EV słychać dźwięk taki metaliczny pracy układu ale nic więcej to taki specyficzny dźwięk przechodzący w lekki pisk. Słyszalny jest na zewnątrz ale nie w samochodzie przynajmniej Ja nie słyszałem takiego dźwięku wewnątrz hybryd Toyoty którymi do tej pory poruszałem się.Mona777 napisał(a):Być może tak jak piszesz że ten generator tak pracuje lub silnik jest zimny
Co do wykończenia to niestety w tych samochodach od lat brakuje tego tak jak i wyciszenia + dobre zabezpieczenia podwozia. Jak by można było połączyć napędy i ich niezawodność z samochodami niemieckimi (np. Mercedes, VW) jeżeli chodzi o wyciszenie i wykończenie to by było super. No ale nie można mieć wszystkiegoMona777 napisał(a):jestem umówiona na wymianę jednej plastikowej osłony nadkola (one też pozostawiaj dużo do życzenia ich mocowania niestety są nierówne i odstają)