Jak zabezpieczyć samochód przed kradzieżą?

08 Maj 2008, 16:59

Jeśli chodzi o ubezpieczenie to ja bym im tak nie do końca wierzył. Zawsze mogą znaleźć haczyk na ciebie i mogą ci nie wypłacić za kradzież. Teraz to takie czasy, że nawet ubezpieczycielowi nie wolno ufać bo cię w konia może zrobić.
"Im starsze auto, tym lepsze"
LeRu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Strzyżów

23 Wrz 2008, 22:47

Chomik90 napisał(a):Jedynym skutecznym sposobem jest GPS

np taki: [www.alarm-gps-gsm.com] i ukryty guziczek też jest w komplecie.

Zdjęcie
Zdjęcie
marek89
Nowicjusz

30 Wrz 2008, 09:10

Jakie to ma gabaryty ?
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Wrz 2008, 09:48

turbojajko napisał(a):Jakie to ma gabaryty ?

Mniej więcej 15cm x 10cm czyli kartka A6 coś koło.

pozdrawiam
marek89
Nowicjusz

26 Sie 2010, 15:27

polecam S-LOCK PREMIUM firmy rod-lock z Poznania
mikki1984
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

22 Kwi 2013, 15:42

Wracając do tematu zabezpieczenia przed kradzieżą, to co sądzicie o czymś takim jak znakowanie aut mikrocząsteczkami, np to: mikroznakowanie? Koszt stosunkowo niewielki, bo niewiele ponad 600 zł, a ponoć metoda jedna z lepszych. Myślicie, że dobrze zrobię, gdy się zdecyduję? :)
Ostatnio edytowany przez jędrekAS, 24 Kwi 2013, 00:35, edytowano w sumie 1 raz
jędrekAS
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 04 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator czasu podróży
    Kalkulator czasu podróży może być przydatny dla osób planujących dłuższe trasy, w tym wakacje, wyjazdy służbowe czy też przeprowadzki. Dzięki kalkulatorowi, można oszacować, ile czasu zajmie dana trasa i zaplanować ...

22 Kwi 2013, 18:17

Jest coś takiego jak Zeder... Nikt Ci furki nie ukradnie. No chyba że przyjadą lawetą i ją zapakują ale mało kto się bawi w takie rzeczy, za dużo uwagi by na siebie zwracali, nawet nocą. Ewentualnie jeszcze przerwany obwód zapłonu i np. guziczek pod fotelem do zamknięcia... A jeśli chodzi o radio to zapomnij, szyba i po sprawie. Lepiej brać do domku :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

14 Paź 2013, 20:11

Mi udało się zabezpieczyć samochód za pomocą monitoringu gps firmy PetSoft z Gdańska. Już raz straciłam auto rok temu i teraz wolałabym tego uniknąć. Póki co śpię spokojnie, porałam aplikację na smartphona by w każdej chwili móc sprawdzić co z autem.
pietrucha5
Nowicjusz

Auto: peugeot

05 Lis 2013, 03:04

Niektórzy faktycznie chwalą ten monitoring, ale opinie są jak zawsze podzielone. Jednak chyba znakowanie mikro hologramami przynosi lepsze efekty... Przynajmniej tak gdzieś w jakiej publikacji wyczytałem.
jędrekAS
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 04 1999

24 Cze 2014, 12:15

Koło salonu VW dostałęm ulotkę autoguarda - taki monitoring gps dla auta, co o nim myslicie, czy taki sposób zabezpieczenia przeciwkradzieżowego bedzie skuteczny? Bo Passaciki - wiem, wiem co powiecie ale podobno najczęściej kradną. Zamieszczam w drugim poście bo zależy mi na czasie - a to montują w jeden dzień, nie chcę się bawić w odcięcia zapłonu i takie inne, za dużo zachodu, za leniwy i wygodny jestem ;)
kowalqq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2009
Auto: Opel Corsa
Silnik: DTI 1,7 Isuzu
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

14 Paź 2014, 11:10

Według mnie monitoring GPS to świetna sprawa. Nie tylko skutecznie zabezpiecza przed kradzieżą, ale pozwala też w firmie znacznie obniżyć koszty transportu. Słyszałem, że firma Satis oferuje kompleksowe usługi jeśli chodzi właśnie o taki monitoring. Przede wszystkim jest on bardzo precyzyjny.
stanio89
Obserwowany

Auto: Seat Altea

06 Cze 2015, 22:52

Też jestem zdania, że monitoring GPS to dobry pomysł, bo nawet w razie kradzieży wiem dokładnie gdzie jest pojazd. Sam mam firmę i korzystam z jej usług. Dostaję pełne analizy i raporty, dzięki czemu mogę oszczędzać pieniądze.
hans54
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 01 1986
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Audi A4
Paliwo: Benzyna + LPG

16 Wrz 2015, 23:37

Lokaliztory gps rzeczywiscie są jakimś rozwiazaniem. Przed samą kradzieżą nie uchronią ale pokażą gdzie jest skradziony samochod. Ja jeżdzę z lokalizatorem Alfatrack i jestem z niego zadowolony.
Falkowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 07 1999
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audi A4

22 Mar 2016, 14:35

Moim zdaniem najlepsze są systemy alarmowe, od razu złodziej zwróci na siebie uwagę innych osób
kamos12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 08 1988
Auto: Lanos
Silnik: 2.0 benzyna
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

01 Cze 2016, 14:32

Oj z tymi autoalarmami nie byłbym taki pewny... Tutaj przeczytałem, że według przeprowadzonych badań są one skuteczne w... 1%. Czy gdy słyszysz wycie alarmu to pierwsze co myślisz, to "kradną!" i dzwonisz na policję? Może na chwilę zwraca uwagę, ale szybko przez złodzieja ten dźwięk może być stłumiony i wtedy już nikogo nie interesuje czy to właściciel auta czy nie.
Ja znam jedyne sensowne zabezpieczenie na wypadek kradzieży - system radiowy LoJack. W odróżnieniu od GPSa jest niezagłuszalny i pozwala zlokalizować auto gdy jest już skradzione. Często w przeciągu kilku godzin. Bardzo dobre rozwiązanie wg mnie.
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla