Jak zabezpieczyć samochód przed kradzieżą?

01 Cze 2016, 14:54

@LeRu jeśli w umowie AC jest włączona kradzież to jest i za nią wypłata ;)
Jedyna rzecz o której trzeba pamiętać, to wymagane dodatkowe zabezpieczenia auta przy wyższych sumach ubezpieczenia ( każdy ubezpieczyciel ma swoje progi kwotowe, od których żąda dodatkowych zabezpieczeń ). Jeśli nie spełni się takiego wymogu, to przy kradzieży pojazdu może nastąpić odmowa wypłaty odszkodowania.
Pozdrawiam
Maciek
porównywarka OC i AC
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

28 Wrz 2017, 13:07

Ja zabezpieczam samochód systemem GPS. Gdyby kiedyś został ukradziony, mogę go szybko namierzyć. Nie każdy złodziej jest w stanie sprawdzić czy taki system jest w samochodzie. Skorzystałem z oferty firmy Transmobil. Przygotowali ofertę, która wydała się dla mnie najlepsza. Korzystam kilka miesięcy i wszystko jest w porządku,
kamil6565
Nowicjusz

Auto: Renault megane

22 Lis 2018, 14:56

A co sądzicie o tych zabezpieczeniach? Nie mówię o tym keyless, ale o tych blokadach na kierownicę i biegi o których jest mowa w artykule https://www.niedzwiedz-lock.pl/blog/kradziez-na-walizke-jak-sie-zabezpieczyc/
fatjoe
Obserwowany

20 Lut 2019, 11:44

Polecam rozwiązanie jakie oferuje https://www.niedzwiedz-lock.pl/
Chwila czekania, pracownicy zamontowali, udzielili instrukcji jak używać
antek21
Obserwowany

02 Kwi 2019, 22:56

Tak jak już wspominałem, jest coś takiego jak mikroznakowanie. Mam u siebie takie hologramy na aucie. No cóż, sprawdza się chyba, bo auto stoi od 5 lat przy ulicy i nic się z nim nie dzieje ;)
jędrekAS
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 04 1999

03 Wrz 2020, 10:14

Najlepiej założyć odcinkę
Michał1988
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

28 Wrz 2020, 12:02

Blokada skrzyni albo dobre ubezpieczenie ;)
DamianRR
Nowicjusz

28 Wrz 2020, 17:27

Ja stosuje owe mikroznakowanie oraz śruby zabezpieczające na koła :)
malmon3
Aktywny