Witam jestem tutaj nowy, więc jeśli nie ten dział to sorki.
Mam problem z sąsiadami (tak myślę) kupiłem swoje pierwsze autko zaraz po zdaniu prawka, (Oper corsa F 1.6+gaz) pomimo tego że autko jest wieloletnie 93 ^^ ktoś mi je porysował (prawe nadkole i maska) poszedłem na policję ale co z tego jak dostałem umorzenie z powodu braku dowodów, po miesiącu czasu już miałem nadzieję że to była jednorazowa akcja, ale niestety 3 dni temu miałem urwane lusterko ( na szczęście wyszło tylko z prowadnicy na śruby) więc założyłem je z powrotem, a wczoraj ktoś chciał mi wyrwać flagę polski która była założona na szybie, tylko ją poniszczył ;/ jak widać ktoś robi to ewidentnie i złośliwie bo prócz mojego autka stoi tam kilka innych z którymi nic się nie dzieje a najbardziej mnie zastanawia fakt dlaczego ja ?? nie mam tu wrogów i nikt nie ma powodów aby robić mi takie rzeczy, dlatego zastanawiam się jak złapać tego złośliwca, Garaż odpada bo nie ma gdzie go postawić a nawet jak by było miejsce to pewnie by garaż zdewastowali albo ukradli na złom, parkingu strzeżonego tu nie ma a najbliższy jest jakieś 20km od domu
![Razz :P]()
a wyprowadzać się przecież nie będę żeby komuś zrobić miło, więc pomyślałem o kamerce z video rejestratorem i noktowizorem, tylko chciałbym taką za okno z mieszkania, bo samochodową by pewnie ukradli przy tym wybijając wszystkie szyby, problem w tym że mieszkam na 3 piętrze więc boję się że będzie kiepski obraz ;/ szczególnie w nocy, prosił bym o jakąś dobrą radę, co kupić aby było dobrze i w miarę za rozsądne pieniądze.