Jak zacząć przygodę z testowaniem samochodów

14 Gru 2012, 09:26

Witam Wszystkich jestem nowy na forum :)

A no więc przejdę do sedna może nie będę zanudzał a może i otrzymam tutaj jakąś wskazówkę lub cenne informacje .

Chciałbym zacząć przygodę z testowaniem samochodów a głownie chodzi mi tutaj o informacje na temat szkolenia / egzaminu na kierowce testowego ( tester samochodowy ) gdzie można taki licencjat nabyć ? Szukam od długiego czasu po google lecz nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi , jedynie co udało mi się uzyskać to cenę takiego egzaminu oraz że składa się z 3 części .

Polecono mi pytać po automobilklubach tak więc też zacząłem drogą mailową ale bez skutku :( , mieszkam w małej miejscowości gdzie do najbliższego większego miasta mam +200km... a nie chciałbym jechać w ciemno i tak próbować swoich sił w zaczerpnięciu informacji ( Jestem z Małopolskiego ) .

Czy może jakaś osoba posiada jakieś informacje ( co / gdzie / jak / kiedy ? ) jak zacząć taką przygodę ? Moją pasją jest motoryzacja , dużo jeżdżę samochodem oraz sprawia mi to kolosalną przyjemność więc chciałbym uzyskać jakieś informacje gdzie można lub kogo można by zapytać o taki Licencjat.

Pozdrawiam Wszystkich
;)
Treys
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 1992
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.9 TDI 155 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

18 Gru 2012, 15:08

podbijam , nikt nie ma nawet kilku istotnych informacji ?
Treys
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 1992
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.9 TDI 155 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
    Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...